Pancarta 01
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
“La ruta de la Guerra Civil al Maresme” s'inaugura a Caldes d'Estrac amb convidats especials i la senyalització de 12 ubicacions
El conveni signat entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Caldes d'Estrac fomenta el turisme cultural i posa en valor la memòria històrica i local del territori

L’Ajuntament dRutae Caldes d'Estrac ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per a la creació de “La ruta de la Guerra Civil al Maresme”. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar el turisme cultural, responsable i de qualitat, i reivindicar la memòria històrica i local del territori.

A Caldes d’Estrac ja s'han senyalitzat 12 ubicacions (Can Bastos, Can Boada, Can Carol, Can Marcelino Coll, Can Mercè i Garriga, Can Nadal, Can Soler, Casa de Fusta, Can Puig Marcet, Can Miracle, Torre Seldwyla i una casa particular) que van esdevenir delegacions diplomàtiques durant la Guerra Civil, i demà divendres 24 de març, es durà a terme la inauguració de la ruta amb convidats especials, incloent-hi cònsols, l'ambaixador, alcaldes i altres personalitats. L'àrea de Turisme ja està treballant per oferir aquesta ruta guiada.

Aquest projecte s'ha realitzat conjuntament amb 16 municipis del Maresme, i va ser aprovat per acord de Ple de data 26 de juliol de 2021. El conveni de col·laboració i delegació de competències entre el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha estat cofinançat pels Plans de foment territorial del turisme 2019 de la Generalitat de Catalunya i els Ajuntaments implicats.

“Estem molt agraïts per la bona vRuta 2oluntat i la implicació de totes les i els propietaris de les finques que formen part de la història del nostre país i de la coordinació de les diferents administracions. Aquesta iniciativa posa de manifest la importància de mantenir la memòria històrica i de promoure el turisme responsable i sostenible”, detalla l’alcalde, Òscar Baró.

El projecte, adherit a la Xarxa d'Espais de Memòria Democràtica, té com a objectiu salvaguardar la memòria democràtica de la comarca recuperant elements arquitectònics i espais que van tenir un paper destacat durant el conflicte. Tota la informació sobre la Ruta de la Guerra Civil al Maresme en aquest ENLLAÇ.

Informació publicada el 23 de març de 2023Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05