Ajuntament de
Caldes d'Estrac
NOTÍCIES
16a pesolada

Ahir 11 de març va engegar la 16a Pesolada de Caldes d´Estrac, una mostra gastronòmica plenament consolidada que enguany s'allargarà fins el proper 2 de maig. Tant és així, que enguany participen en aquest certamen 24 restaurants amb menús i plats elaborats amb la varietat del pèsol de la Floreta. A més, el 2n Concurs de Cuina de Pèsol –tot un èxit de participació d´escoles de restauració catalanes- va portar a Caldes la reconeguda xef Carme Ruscalleda, que va ser una de les persones encarregades de lliurar els premis durant l´acte de presentació de la Pesolada, que va tenir lloc a la Sala Cultural

La 16a edició de la Pesolada arriba enguany amb novetats destacades, entre les que destaca l´àmplia participació de restauradors de la comarca. A més del sector de la restauració caldenc, hi són presents restaurants de poblacions veïnes com Argentona, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar i Sant Vicenç de Montalt. En total, hi prendran part d´aquesta mostra gastronòmica 24 restaurants de 9 poblacions del Maresme. “Estem satisfets de la bona acollida que ha obtingut la Pesolada pel salt qualitatiu que suposa l'augment de restauradors participants”, explica el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Àngel Rusiñol.

pesolada3


Els restauradors participants elaboren a les seves cuines plats i menús amb el Pèsol de la Floreta com a protagonista, entre el 12 de març i el 2 de maig, a preus especials. L´exquisidesa d´aquesta varietat de pèsol, que es conrea al Maresme –afavorit pel suau i benigne clima de la comarca-, fan que sigui un producte molt preuat en gastronomia, perquè és més tendre, no és gens farinós i la dolçor és una de les seves característiques més destacades. La seva cuina permet, a més, elaborar tot tipus de plats.

L'acte de presentació de la Pesolada 2010 va celebrar-se ahir tarda en una Sala Cultural plena a vessar. Hi van assistir alcaldes i regidors de la comarca, representants de la Diputació de Barcelona -com el diputat de Turisme, Carles Ruiz-, de la Generaltat de Catalunya i una delegació de l'Ajuntament de Tolosa (País Basc), població amb la que Caldes d'Estrac manté un intercanvi gastronòmic iniciat el passat mes de novembre amb la celebració de la Mongetada popular.

El diputat de Turisme, Carles Ruiz, va felicitar Caldes per la consolidació de la Pesolada durant aquests setze anys de celebració del certamen gastronòmic. En aquest sentit, Carles Ruiz va destacar la gastronomia com element destacat en turisme i va diferenciar Caldes d'Estrac com a destí turístic diferenciat "pels seus pols d'atracció, les platges, el termalisme, la cultura i, en especial, la gastronomia". La xef Carme Ruscalleda va destacar la feina dels els joves que havien participat en el concurs gastrònomic del pèsol de la floreta i va animar els restauradors a inventar noves receptes amb pèsols durant la durada de la Pesolada. Ruscalleda va finalitzar el seu parlament assegurant que "si el Maresme ha de tenir una bandera, hauria de tenir el color del verd del pèsol», del qual va assenyalar que "té una temporada curta però és molt gustós".

pesolada1


L'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó, va donar per inaugurada la Pesolada, després d'agrair la participació dels 24 restaurants presents en aquesta edició del certamen gastronòmic, del qual va destacar Caldes com a "el poble que va prendre la iniciativa de dedicar unes jornades gastronòmiques per promocionar el pèsol de la floreta".

El lliurament de premis als millors cuiner, cambrer i parella de cuiner-cambrer del 2n Concurs de Cuina de Pèsol -celebrat  durant tot el dia d'ahir i en el que han participat enguany escoles d'hosteleria de Ripoll, El Vendrell, Calella i Barcelona-, va donar pas al tradicional tast de pèsols que ofereixen els restauradors. La gran varietat de receptes elaborades amb el pèsol de la floreta com a ingredient principal confirmen la seva destacada importància en gastronomia.


pesolada2


pesolada 2010 opuscle

Vegeu aquí els menús dels restaurants que participen en la 16a Pesolada.

Fitxer: pesolada_2010_caldes.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2,34 MB

Informació publicada el 12 de març de 2010