Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
Per tancar la desena edició del festival, proposem una nit festiva i intensa a la platja, amb menjada de sardines inclosa, organitzada per l´Associació de Pescadors de Caldes d´Estrac i el Club Nŕutic Caldes d´Estrac.

Revetlla_Poetica20.30 h
Wunderkammer
Wunderkammer és el projecte col·laboratiu i obert a l'experimentació etnològica a quatre mans entre Enrique Doza i Xavier Riembau. Els seu directes són imprevisibles, improvisacions sonores pel planeta terra i el més enllà. Amb l'ajuda d´un taula de mescles, uns plats, un grapat de pedals, caixes de ritmes i teclats porten el viatge a racons que ni ells mateixos han visitat. En aquest cas, el directe estarà inspirat en les tradicions orals i la veu com a eix central i amb la brisa marina donant la fluïdesa necessària. Enrique Doza és artista gràfic, músic, activista, reponsable de Tienda Derecha, TD Papeles i TNT. Ha estat membre de bandes com Perro Roboto a la seva Veneçuela natal i Las Burning Ladillas un cop establert a Barcelona. Xavier Riembau és DJ sota el nom de Diego Armando, membre dels col·lectius Finis Africae i Infra DJ i responsable del programa a Scannerfm Soroll de fons.

21.15 h
Pentina´t Lula
Les dues bandes que actuaran en aquesta nit de cloenda tenen almenys una cosa en comú: totes dues estan comandades per un poeta. En el cas de Pentina´t Lula és Anna Pantinat, una poeta indefinible i explosiva que, a ritme de punk i theremin, va repassant alguns dels seus poemes de De sobte, un estiu (2014), un poemari sorprenent en què la veu de l´autora apareix condicionada per l´experiència d´haver habitat una temporada el Cadaqués que ha fascinat pintors, escriptors, submarinistes, estiuejants i turistes de tot el món. Pentina't Lula, la banda de punk en què canta i toca, l´acompanyarà per fer-ne una new wave experience. Onades elèctriques, punk, poesia i platja. Un mash-up sublim.

22.30 h
Els Nens Eutròfics
El segon disc d´Els Nens Eutròfics, En helicòpter, és un desplegament més intens i més íntim de l´espurna vivaç de la revetlla cultivada. La banda capitanejada pel poeta Josep Pedrals, ara, s´ha convertit en un conjunt molt més ben soldat i, des de la solidesa de la cohesió, ha descabdellat una curiositat juganera. No és que s´hagin fet madurs i sensats; s´han fet més francs amb l´emoció i més fidels a la il·lusió. Si els cal cantar el benestar i la innocència, ho fan amb eufòria serena i amb acidesa trapella. En les noves cançons, els Nens són més nens que abans i, per tant, es prenen la partida molt més seriosament: arrisquen convençuts i atesten perspicaços. La conxorxa del paradís té una crueltat que vigoritza.

Josep Pedrals: veu i clarinet / Roger Puig: guitarra i veus / Albert Sagrera: baix i veus / Esteve Plantada: teclats i veus / Miquel Muñoz: bateria i veus

23.45 h
Diego Armando
Diego Armando és l'alter ego de Xavier Riembau, un nom que el gran Mani de Primal Scream i Stone Roses li va posar ja fa més de 15 anys en un Sant Joan a la Costa Brava on van coincidir. A banda de passar per mil i una cabines de la ciutat costal (Powder Room, La 2 de Nitsa, Gusto aka Switch, El Niu, Maumau, Ocaña, Fantástico i Becool, entre d´altres) i en festivals com Sónar, Faraday, Piknik Elektronik, PopArb i la Mostra Sonora i Visual, ha tingut el privilegi de compartir escenari amb Ike Turner, Maceo Parker, The Streets, Mdou Moctar, Mammane Sanni, The Ex, Fendika, King Ayisoba i Zea, entre d'altres. La seva especialitat és entendre que la música no coneix gèneres i que per fer ballar el personal això és important. Música visceral. Les seves incursions fora de les fronteres catalanes han començat recentment i continuaran de ben segur! El DJ set al Poesia i + viatjarà d'Àfrica i els griots al Harlem de The Last Poets tot visitant UK i la Dub Poetry caribenya de Linton Kwesi Johnson, tradició oral i festa a parts iguals, invitació al ball assegurada!