TermalismeGastronomiaHistòria, art i cultura
Molt ennuvolat amb pluja
mín
19°
màx
30°
Intervals de nuvolositat
mín
19°
màx
29°
Intervals de nuvolositat
mín
19°
màx
29°
Dilluns 27Dimarts 28Dimecres 29
TURISME
Noms de les platges

Les 2 platges

El litoral marítim de Caldes d'Estrac és avui -com ja ho havia estat antigament- un al·licient especial per tots aquells que volen gaudir del bon clima i prendre banys de mar. Les platges caldenques han obtingut en diverses ocasions la màxima distinció de qualitat per l'excel·lència de les instal·lacions, la Bandera Blava, que atorga cada any l'Unió Europea.

Caldes compta oficialment amb dues platges, la dels Tres Micos i la del Kalima o de la Riera, si bé a nivell popular si afegeixen dues més, la del Bassiot i la de la Musclera (compartida amb Arenys de Mar). Totes elles apleguen cada any banyistes d'arreu que tradicionalment acudeixen al nostre municipi a prendre el que s'anomenava antigament banys de mar. Actualment, el bon estat de les platges i el bon clima que regna a la zona fa que el litoral de Caldes rebi un gran número de banyistes disposats a passar llargues jornades a les nostres platges.

L'Ajuntament de Caldes vetlla cada temporada pel bon estat de les seves platges i dota de les infrestructures i equipaments necessaris tot el litoral del municipi perquè els banyistes gaudeixin de la seva qualitat.

platja dels tres micos 

bandera-azulplatja dels tres micosparterre-3-micos

La platja es troba ubicada en un entorn urbà (residencial) dins el municipi de Caldes d'Estrac. Pel seu extrem nord, la platja es troba limitada per l'escullera situada a prop de l'Hotel Colon, que la separa de la platja de la Riera. Pel seu extrem sud, en canvi, la platja es troba limitada per la Riera del Gorg, que la separa de la platja de Sant Vicenç de Montalt. 

La platja dels Tres Micos ha obtingut en els darrers anys -des del 2009- el distintiu de Bandera Blava, que l'acredita com una platja de primera línia segons els exigents criteris sanitaris, ambientals i d'accessibilitat que estableix la Fundació Europea d´Educació Ambiental, que és qui l´atorga cada any.

El distintiu Bandera Blava, guardó d'abast mundial, reconeix que les platges compleixen amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposen d'una informació i gestió ambiental apropiada.

En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l'obligatorietat de disposar d'informació actualitzada de la qualitat de l'aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, entre altres. 

platja del kalima (o de la riera)

platja del kalima o de la riera

La platja es troba ubicada en un entorn urbà (residencial) dins el municipi de Caldes d'Estrac, que consta de 2.799 habitants2. Pel seu extrem nord, la platja està limitada per un petit espigó a l'alçada del passatge de Llevant aproximadament, que la separa de la platja d'Arenys. Pel seu extrem sud, en canvi, la platja es troba limitada per l'escullera situada a prop de l'Hotel Colon, que la separa de la platja dels Tres Micos. 

El 2018 la platja del Kalima obté per primer cop el guardó de Bandera Blava. La bandera blava és un premi que s'atorga anualment des del 1987 per la Fundació Europea d'Educació Ambiental i l´ADEAC (Associació d´Educació Ambiental i del Consumidor) a platges i ports esportius a nivell nacional que reuneixen una sèrie de condicions ambientals i d'instal·lacions. 


Oficina de Turisme de Caldes d'Estrac
Carrer La Riera, 54
08393 Caldes d´Estrac
Tel. 937 910 588
cdst.turisme@caldetes.cat
 
Horari:
De l'1 d'abril al 30 de setembre, de 9:00h a 14:00h de dimecres a diumenge. La resta de l'any la Fundació Palau ofereix atenció i informació turística de dimarts a diumenge de 10:30h a 14:00h i les tardes de dijous a dissabte de 17:00h a 19:00h. Dilluns tancat.

Informació actualitzada Covid -19 i Viatges a Catalunya