Obrir/tancar menú

Ajuntament de Caldes d'Estrac

Inici | Ajuntament | Tricentenari del Combat de Caldes 1713 (19 i 20 de juliol de 2014)
Tricentenari del Combat de Caldes 1713 (19 i 20 de juliol de 2014)
Obrir/tancar menú lateral

tricentenari_blancL'11 d'agost es complien 300 anys que Caldes va viure uns fets convulsos emmarcats en la Guerra de Successió espanyola a Catalunya, el que s'ha anomenat El Combat de Caldes, previ a la caiguda de la ciutat de Barcelona, succeïda l'11 de Setembre de 1714. Al llarg de l'any es celebra a tot Catalunya el Tricentenari de l'acabament de la guerra i Caldes d’Estrac també s’hi ha volgut afegir, incorporant-se a la Comissió del Tricentenari i reforçant si cap, els actes commemoratius.

Amb la ferma voluntat de donar un caràcter institucional a la memòria del combat i recrear aquest episodi històric cada any, enguany la concentració d'altres d'actes programats pel mes d'agost ha fet avançar la data de celebració als dies 19 i 20 de juliol, per a gaudir plenament d'un programa que vol recuperar i honorar la memòria històrica del que va passar ara ja fa 301 anys.

cartell tricentenariPrograma d'actes, 19 i 20 de juliol

Dissabte, 19 de juliol

  • 7 h de la tarda, a La Fabriqueta, Inauguració dels actes de commemoració del "Combat de Caldes".

Conferència  a càrrec d'Agustí Alcoberro, Director del Museu d'Història de Catalunya.

Exposició  del Tricentenari de l'exposició al Maresme , "El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714)"

Visita del Tricentenari a càrrec de Rosa Almuzara, Directora de l'Arxiu Comarcal del Maresme

  • Pèrgola del Parc de Can Muntanyà, Concert del Tricentenari (trobareu més detalls d'aquest concert al final d'aquesta pàgina)
    • a partir de les 8 dels vespre, càtering degustació
    • a 2/4 de 10 de la nit, Concert de música clàsica "De Catalunya al món", a benefici de la Fundació Clarós, amb la soprano Mireia Casas, els tenors Salvador carbó i Albert Deprius i la pianista Marta Pujol.

cartell batallaDiumenge, 20 de juliol

  • A les 12 del migdia, a la Pèrgola del Parc de Can Muntanyà, Acte institucional, amb l'assistència de Miquel Calçada, Comissari del Tricentenari
  • Tot seguit, a l'esplanada de Can Muntanyà, Commemoració del Combat de Caldes i representació de la batalla, a càrrec dels Miquelets de Catalunya, Miquelets de Badalona, Regiment Sant Narcís, Regiment de la Ciutat i Hússars Hongaresos de Moià.
  • A les 2 del migdia, a la Pèrgola del Parc de Can Muntanyà, Dinar popular "fideuà". Venda anticipada de tiquets a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), en horari de 9 del matí a 2 del migdia, a l'Oficina de Turisme (La Fabriqueta), i el mateix dia a l'entrada del Parc, a partir de les 12 del migdia.
  • A les 7 de la tarda, a l'esplanada de Can Muntanyà, 2a representació de la batalla

Durant els dos dies, a la Riera (entre l'esplanada i l'Ajuntament, de 10 del matí a 11 de la nit), Fira artesanal d'oficis i mercat del 1714


Es pot consultar aquí l'àlbum fotogràfic de la recreació del Combat de Caldes de l'any passat.



logo fundació clarósDins els actes de celebració del tricentenari, l'Ajuntament de Caldes d’Estrac ha programat un acte totalment benèfic, el concert "De catalunya al món", que dóna inici a la col·laboració benèfica a favor de la Fundació Clarós, una entitat destinada bàsicament a la lluita contra la sordesa profunda. Els objectius són benèfics, docents i d’investigació, dins de l’àrea de l’otorinolaringologia i cirurgia de cara, cap i coll.

La Fundació Clarós va començar a treballar l’any 1992 i es va constituir definitivament al 1997. La seva seu social és al carrer Los Vergós 29-31, 08017 Barcelona. Nombre de registre 1466 amb data 11 de febrer del 2000.

La Fundació Clarós posa a disposició pública un compte corrent perquè tothom que ho cregui convenient pugui col·laborar en el seu projecte, ja es faci de forma particular o a nivell empresarial i comercial.

Amb poc, es pot fer molt!  Trobareu informació sobre com fer efectiva la vostra col·laboració clicant en aquest enllaç.


CONCERTS BENÈFICS


concert del tricentenariConcert "De Catalunya al món", dissabte, 19 de juliol (Pèrgola del Parc de Can Muntanyà)


El Concert del Tricentenari es tracta d’un concert de música clàssica  i està inclòs dins els actes del Tricentenari 1714 - 2014. El concert està estructurat en dues parts, la primera serà un recorregut per la música clàssica catalana de 1714 al 2014 i, la segona, consistirà en una barreja popular de diferents gèneres, sarsuela, òpera, etc.

En un indret tant especial com és el Parc de Can Muntanyà -un dels pulmons verds costaners més importants de la comarca del Maresme- aquest concert permetrà posar en marxa un nou format d'espectacle a l'aire lliure, amb una nova disposició de taules i cadires i la introducció de novetats per a gaudir de l'acte i de l'espai.

Entre aquestes novetats, s'inclou un servei de càtering gratuït amb el preu de l'entrada, per a poder fer un mos allà mateix tot esperant l'inici del concert. al final del concert, la pèrgola restarà oberta i amb accés gratuït, i comptarà  amb una zona chill out, amenitzada en directe amb música de DIJ i servei de bar.


Venda d'entrades: de forma anticipada, en horari de 9 del matí a 2 del migdia, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament i a l'Oficina de Turisme (La Fabriqueta). també es podran adquirir el mateix dia del concert, a les portes del recinte del Parc.

El preu de les entrades oscil·la entre 17 € (general)  i 25 € (taula). Totes les entrades inclouen el servei de càtering gratuït, gentilesa del restaurant Hispània, productes Carpier, la Trattoria-Pizzeria Piccoloso i caves Gramona, entre d'altres col·laboradors. L'ocupació de cada taula és de 4 persones i inclou, amb el preu de l'entrada de 25 €, una ampolla de cava Gramona gratuíta.



concert d'estiuConcert d'Estiu, diumenge, 24 d'agost (Parròquia de Santa Maria)

Un concert de tarda-vespre, de música clàssica, passant per diferents estils. El conert, estructurat en dues parts, tindrà una hora i mitja de durada. Els intèrperts, en aquesta ocasió seran la soprano Montserrat Martí Caballé i el tenor Jordi Galan, amb Andrea Ávarez al piano. La presentació del concert anirà a càrrec de la soprano Mireia Casas.


El preu de l'entrada per aquest Concert d'Estiu que es celebrarà a la Parròquia de Santa Maria, a les 7 de la tarda,  és de 15 €


Venda d'entrades: . de forma anticipada, en horari de 9 del matí a 2 del migdia, a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament i a l'Oficina de Turisme (La Fabriqueta). també es podran adquirir el mateix dia del concert.



Col·laboradors dels concerts:

col.laboradors

 
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Pujar al principi de la pàgina