Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Aquest 2020, 95 platges i 23 ports a Catalunya han rebut el distintiu

170629_platjatresmicos.jpgÉs el tretzè any consecutiu que la Platja Tres Micos de Caldes d’Estrac obté la  Bandera Blava, el guardó de qualitat que atorga l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), basant-se en criteris de qualitat agrupats en quatre gran àrees:  la qualitat de les aigües de bany, la informació i educació ambiental, la gestió ambiental i la seguretat, i  els serveis i instal•lacions.

Aquest any a Catalunya han aconseguit el guardó un total de 95 platges, 10 d’elles al Maresme, i 23 ports.  

D’aquesta manera Caldes d’Estrac torna a estar present en el mapa de destinacions turístiques de qualitat, gràcies a la constància en el manteniment que es duu a terme durant tot l’any.

Podeu consultar tota la informació i el mapa amb les platges i ports de Bandera Blava en aquest enllaç
https://www.costadebarcelonamaresme.cat/ca/platges-i-ports/bandera-blava

Mesures i recomanacions per a l’ús de la platja amb la COVID-19
Siguem responsables!

COVID_19_PLATJA_recomanacionsL' ús adequat de les platges requereix de la màxima co-responsabilitat de les persones usuàries que en tot moment hauran de seguir les indicacions de les autoritats corresponents, i acomplir amb les següents mesures:
 
•        No poden anar a la platja ni fer ús de les instal•lacions les persones que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari degut a un diagnòstic per COVID-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o que hagi estat diagnosticada.
•        En cas de patir algun símptoma compatible amb la COVID19 (febre tos, sensació de falta d'aire, malestar general, o be en alguns casos mal de cap, pèrdua del gust, fatiga mal de coll, dolor muscular, vòmits o diarrea) cal trucar al telèfons 061 CatSalut Respon, al 012 de Consultes generals o al 112 en cas d'emergència.
•        S'ha de respectar la distància de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la COVID-19, i, en particular, les relatives al manteniment d'una distància mínima de seguretat de dos metres entre banyistes o grups de banyistes, tant a l'aigua com a la sorra, i també entre els objectes personals, com ara tovalloles, gandules i 4 metres entre para-sols. Aquesta distància no serà necessària entre persones convivents.
•        S'han d'evitar aglomeracions. Els grups han de ser d'un màxim de quinze persones.
•        Cal evitar la compartició de menjar i estris de bany. En cas de ser necessari l'ús compartit cal desinfectar-los abans.
•        Després de manipular objectes, sobretot a llocs públics, cal abstenir-se de tocar-se la boca, el nas i els ulls sense haver-se rentat abans les mans.
•         Es recomana evitar l'ús de les dutxes i rentapeus sempre que sigui possible. I en cas de fer-ho utilitzar sempre el calçat adequat i mantenir el distanciament interpersonal.
•       Cal respectar i obeir les instruccions del personal que realitzi tasques informatives i de control.
•        Cal seguir les indicacions dels responsables dels negocis d'hostaleria i restauració, de lloguer de motos aquàtiques, pedals d'aigua, parcs aquàtics i altres instal•lacions autoritzades quan se'n vulgui fer ús.
•        Cal l'ús de mascaretes a l'adreçar-se al personal que gestiona l'ús de ombrel•les, hamaques i qualsevol material de lloguer.

Informació publicada el 26 de juny de 2020