Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
La sessió va donar curs al contracte de Vigilància de platges i a diferents expedients pressupostaris

Ahir, 3 de juny, es va celebrar el Ple Municipal a Caldes d’Estrac. Per començar la sessió, l’alcalde va explicar els últims punts d’actualitat municipal, com la posada en marxa del nou CAP de Caldes d’Estrac a la planta baixa de l’Ajuntament, la licitació del contracte pel servei de prevenció i vigilància de les platges o els avenços a Mercè Torras, entre altres novetats municipals.

Posteriorment, i a la part resolutiva, es va aprovar l’expedient 763/2024 que implica la revisió i modificació de la Taxa número 15, que regula l'estacionament de vehicles de tracció mecànica a les vies públiques municipals, amb els vots a favor de Gent d’Estrac, Junts per Caldes i PSC. Entre altres, l’objectiu és facilitar un abonament per a les persones visitants de la vila i incloure un tercer sector d’aparcament de pagament per vehicles de recàrrega elèctrica amb un preu de 6,40 € l’hora (gratuït pels residents i empadronats a Caldes d’Estrac).

El plenari també va aprovar per unanimitat l'Expedient 1404/2023, referent a la modificació de la Taxa per llicències o la comprovació d’actes o actuacions comunicades en matèria d’urbanisme. Referent a aquest punt, el regidor d’Hisenda, Joaquim Arnó, va explicar que s’han alleugerit les tramitacions i ajudes per rehabilitar les façanes.


Així mateix, es va aprovar l’Expedient 759/2024, sobre una revisió de crèdits de prop de 50.000 euros per a l'execució de projectes municipals prioritaris. La mesura va comptar amb els vots a favor de Gent d’Estrac, Junts per Caldes i el PSC. En aquest cas, Arnó va explicar que calen actuacions per actuar als equipaments municipals, com arreglar les filtracions i afectacions per la pluja.

El plenari també va aprovar l’Expedient 615/2024, referent a l’elecció del jutge de pau substitut 2024-2028. Serà Josep Maria Clariana, l’actual jutge; els regidors valoren la seva trajectòria i, per aquest motiu, aproven per unanimitat que continuï a la seva plaça. A més, es va aprovar l'Expedient 791/2024, relatiu a l'aprovació de les festes locals per al 2025, previstes pel 8 de setembre i el 12 de desembre.

Finalment, en l'activitat de control, es van revisar diversos expedients, incloent-hi el Pla de Control Financer per al 2024 i per al 2023, pel que fa a les auditories de contractes menors, el període mitjà de pagament, que és de 51 dies, i la sentència no 58/2024 a Francisco Maria de Ros Sopranis.

Pel que fa als precs i preguntes, l’alcalde, Albert Batlle, va desmentir una publicació de la revista Capgròs referent a l’Hotel Colón, va explicar com s’havien succeït els diferents esdeveniments en relació amb la revista i va aclarir les reaccions que va suscitar.

Publicació 04.06.2024