Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
Del 3 al 14 de juliol, els veïns, veïnes i visitants podran gaudir d´una edició fascinant amb noves produccions i veus emergents. Per a més informació i adquirir les entrades, podeu visitar el web  www.poesiaimes.cat.

El festival POESIA i +, organitzat per la Fundació Palau, se celebrarà enguany en sis municipis del Maresme: Caldes d’Estrac, Teià, Arenys de Mar, Mataró, Dosrius i Alella. El Parc de Can Muntanyà, el Pati de la Fundació Palau i la Sala Cultural seran els escenaris del municipi que acolliran les principals propostes d'aquest festival poètic de referència.

En la que serà la 19a edició, el POESIA i + referma el seu compromís per oferir una mirada àmplia de la poesia, la música i l’art, així com una connexió profunda amb el Maresme. En la línia de voler ser el gran festival d’irradiació poètica de Catalunya, aquest any també presenta diverses produccions pròpies. A més, sense renunciar a la seva essència com a festival arrelat al territori i l’escena creativa local, com a espai de trobada no massificat i accessible a tots els públics, el POESIA i + manté la voluntat d’innovar i apostar per valors emergents en espais privilegiats de la comarca.

La inauguració d’aquesta edició, el 3 de juliol a Caldes d’Estrac, vol ser una declaració d’intencions de la celebració que vol ser el POESIA i + 2024. D’una banda, amb una nova producció a càrrec de joves creadors del Maresme que vincula poesia, agricultura i canvi climàtic. De l’altra, amb el concert especial de Mishima, precedit per la lectura de Martí Sales, Maria Sevilla i Marina Garcés (acompanyats pels mateixos Mishima).

Però aquesta no serà l’única sorpresa, perquè com en anys anteriors, es manté la voluntat de barrejar grans noms amb propostes més desconegudes, que resulten en un equilibri estimulant tant per al públic més fidel com per aquells que trepitgen el festival per primer cop. Com a novetat, aquest any el POESIA i + estrena noves produccions. Destaquen les noves propostes de Mireia Calafell amb Nil Ciuró i de Francesc Cuéllar amb Judit Cortina. Per consultar tota la programació, podeu visitar www.poesiaimes.cat.

En paral·lel a la voluntat de ser un festival km 0, en aquesta edició també hi haurà l’oportunitat de descobrir talent internacional de primera línia. Aquest any es podrà viure una proposta única, creada expressament per al festival, amb el poeta i músic brasiler Arnaldo Antunes al capdavant, que vindrà acompanyat pel pianista Victor Araújo.

Festival Cultura i +

Publicació 05.06.2024