Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
L´alcalde va participar al programa de ràdio de l´Arxiu Comarcal

El diumenge 9 de juny va ser el Dia Internacional dels Arxius. Caldes d’Estrac no es pot dir que en tingui de propi, més enllà dels que cadascú pugui tenir a casa seva. Si, però que l’Ajuntament fa un any va habilitar una dependència a l’espai del magatzem municipal on es diposita tot el material històric, documental i patrimonial que l’Ajuntament recopila per qualsevol mitjà.

Aquest espai, batejat com a DDP (Dipòsit documental provisional) el gestiona un grup d’activistes culturals voluntaris, encapçalats per Mercè Artigas, que de mica en mica va classificant els materials rebuts. Quan ja n’hi ha uns quants, es traslladen a l’Arxiu Comarcal de Mataró que els guarda, en comodat, i els posa a disposició del públic. Alguns fins i tot ja han estat digitalitzats i es poden consultar telemàticament des de qualsevol indret.

L’alcalde participa en el programa de ràdio de l’Arxiu Comarcal

Per commemorar la diada, el passat divendres 7 de juny, l’Arxiu Comarcal del Maresme, va organitzar una sessió pública monogràfica sobre els arxius i la seva feina que va ser retransmesa en directe per Vilassar Ràdio i la cadena de ràdios locals. S’hi van tractar diverses qüestions: la classificació de materials, les tècniques de restauració, algunes col·leccions que s’hi mantenen, conservació dels originals, i més. L’alcalde Albert Batlle, va participar en la darrera mesa de la sessió que va tractar sobre la funció dels arxius municipals en la tasca de recollida i conservació de materials històrics i patrimonials.

Batlle va explicar que malgrat que a Caldes no hi ha un arxiu municipal específic, sí que des de fa alguns anys s’ha incrementat la tasca de recuperació de material i la seva classificació. Va demanar que tothom que en tingui el faciliti per la seva deguda conservació. També es va referir al DDP i la seva tasca i va agrair, en la personal del seu director, Alexis Serrano, la que s’està fent des de l’Arxiu Comarcal de Mataró.

Arxuis

Publicació 18.06.2024