Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
Aquesta acció busca millorar la seguretat viària i dels vianants, a més del necessari ordenament dels espais públics.

Des de les Regidories de Via Pública i Governació s’està treballant en la regularització de les llicències de gual al municipi que permet l’ús restringit de la via pública (vorera), per a l’entrada i sortida de vehicles privats, sigui en edificis o solars.

Aquesta acció busca millorar la seguretat viària i dels vianants, a més del necessari ordenament dels espais públics. L’Ajuntament també vol evitar la picaresca per l'ús il·legal d'aquests espais de gual.

Durant la fase inicial de la campanya s'ha dut a terme un treball de camp exhaustiu per identificar els principals punts d'incompliment, com guals no tramitats, guals sense placa o amb senyalització inadequada, a més dels casos en què ni s’ha tramitat cap permís ni s’ha abonat la taxa corresponent, d’acord amb el que es preveu a les Ordenances Municipals (núm. 10).

Per això, l’Ajuntament s’està dirigint per escrit individualitzat a tots els titulars que consten amb llicència actualitzada (més de 400), afegint també l’adhesiu corresponent a l’any 2024, que cal col·locar a la placa de gual.

Amb l’objectiu que tothom pugui acollir-se a la campanya, es demana que qui no tingui el gual degudament acreditat, procedeixi a fer-ho abans del 30 de setembre, a l’OAC de l’Ajuntament.

Un cop esgotat aquest termini, l'Ajuntament posarà especial atenció i vigilància en aquells guals que no han estat donats d'alta per fer-ho d’ofici a partir d’aquest any, sense descartar que també es puguin reclamar les taxes dels darrers 5 anys, amb possibilitat d'obrir els corresponents expedients sancionadors.

.Guals

Publicació 20.06.2024