Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
La llei europea obliga a retirar els elements amb amiant abans del 2028. L´Ajuntament ha elaborat un cens i convidat als particular a fer-ho. Fins el 30 de juny de 2024 es poden demanar ajudes econòmiques.

Les directives europees i la llei estatal 7/2022, de residus i sols contaminants, obliga la retirada de totes les instal·lacions de fibrociment pels efectes nocius per a la salut de les persones.

La Generalitat va requerir a l'ajuntament que elaboressin un cens d’instal·lacions i emplaçaments amb amiant, raó per la qual, l’Ajuntament, a principis de 2024 va contractar els serveis d’una empresa especialitzada perquè determines les que hi havia Caldes. El resultat és que se n'han detectat 16 que hauran de ser desmuntades i eliminades segons els protocols establerts abans l’any 2028.

L’Ajuntament ja ho ha comunicat als afectats, demanant que actuïn com més aviat millor, i alhora els ha facilitat informació perquè puguin demanar subvenció a la Generalitat, abans del 30 de juny de 2024, en concret, a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya (93 228 71 00 (centraleta) / 93 228 72 00 (atenció ciutadà)

En relació amb aquesta qüestió, l’alcalde Albert Batlle va explicar al darrer Ple Municipal que a La Vanguardia s’havia publicat una notícia d’aquesta qüestió resumint la situació a tot Catalunya, dient que a Caldes no hi havia sostres d’amiant i que, per tant, es veia en l’obligació de desmentir-la, no sense dir que hagués estat millor que la notícia fos certa. 

“L’Ajuntament ha fet la seva feina, ha identificat els sostres i ha requerit als propietaris perquè l’eliminin, tal com marca la llei. És d’esperar que ho facin aviat sabent que compten amb el suport i assessorament municipal si els cal” va dir l’alcalde.

Amiant

Publicació 21.06.2024