Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
Una auditoria energètica realitzada per la Diputació de Barcelona fixa en 596.000€ la inversió necessària per actualitzar i homologar l'enllumenat públic de Caldes.

El municipi pateix freqüents episodis d’apagades de l’enllumenat públic fruit del mal estat de llumeneres, quadres i cablejat, resultat del pas del temps i de la manca d’inversió dels darrers anys.

En aquest sentit, el govern municipal s’ha fixat l’objectiu de revertir aquesta situació i ja disposa d’una auditoria energètica redactada per la Diputació de Barcelona que detalla l’estat actual i fixa una inversió necessària de 596.000€ per aconseguir actualitzar i homologar tota la instal·lació, llumeneres i conduccions incloses. Aquesta intervenció, evidentment està prevista sempre sota criteris d’eficàcia i utilització de les noves tecnologies que permetran un funcionament digitalitzat i centralitzat que estalviarà costos un cop estiguin instal·lades.

L’equip de govern ha demanat subvenció a la mateixa Diputació per fer front a aquesta inversió, i està en negociacions amb l’IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energia) del Ministeri d’Indústria i amb l’INCAEN (Institut Català de l’Energia) de la Generalitat per tal d’aconseguir el finançament necessari, ja sigui per assumir la reforma d’un sol cop o per fases, segons els recursos obtinguts.

La finalitat principal que es persegueix amb aquesta actuació és resoldre definitivament els problemes de l’enllumenat, renovant material i establint criteris d’eficiència energètica i d’estalvi en el seu funcionament; i es buscarà el millor funcionament tot reduint al màxim la factura energètica.

Enllumenat

Publicació 09.08.2024