Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Imprimir


23a Cursa Pupular de Caldes d'Estrac
Diumenge, 11 de març de 2012
10 del matí

cartell cursa popular 2011


Història de la Cursa


L'any 2008, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera edició va ser la de l´any 2004). Es va dissenyar un circuit urbà, anomenat de “Les 4 Viles” en referència a Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís), a més de Caldes d'Estrac. Aquest traçat 10 km, amb sortida i arribada a Caldes d'Estrac, ha estat molt ben valorat per part dels corredors de les darreres edicions.

Des del 2008 fins la darrera edició del 2011, la Cursa Popular ha anat augmentant el número d'inscripcions, si bé per les qualitats del circuit i les infraestructures, la prova atlètica ha de limitar el número de corredors a 800.

La Cursa Popular de Caldes aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantània de la cursa. Aquest sistema consisteix en la col·locació d'un xip en forma d'anella al calçat de cada corredor. A més dels controls parcials que es situen a diferents punts del recorregut, a l'arribada de la cursa s'obtè, de forma immediata, el temps de cadascun dels corredors. La medició es fa per satèl·lit, fet que permet que tots els corredors puguin comprovar el circuit a través de la pàgina web municipal i el buscador google.

El sistema Championchip permet que la Cursa Popular de Caldes formi part de la prestigiosa i reconeguda Lliga Championchip, que aglutina més de 3.000 corredors i més de 300 curses arreu del país. La prova caldenca està inscrita en la Federació Catalana d'Atletisme –que també aporta la seva comissió de jutges per a la supervisió de la prova- i compta amb l'organització de la regidoria d'Esports i el Centre Atlètic Laietània.

La Cursa Popular de Caldes d'Estrac compta amb 5 categories masculines i 5 femenines amb els seus corresponents premis, a més de triar les millors marques locals, tant femenina com masculina, de la prova atlètica.

Amb una clar objectiu de foment de de l'esport i aposta per la participació ciutadana, l'Ajuntament de Caldes, a través de l'Àrea d'Esports, estableix a la zona d'arribada tota una infraestructura que compta amb la instal·lació de carpes i una part lúdica per a nens i nenes, amb inflables i zona de jocs com un circuit de tricicles i diversos espais per a jocs de punteria, jocs d'aventura i d'equilibri. Diversos voluntaris i entitats del municipi participen en aquesta zona i ofereixen la seva col·laboració en diverses tasques a desenvolupar. També s'ha incorporat una zona de recuperació i fisioteràpia per als corredors en finalitzar la cursa, gentilesa dels Banys Termals de Caldes d´Estrac.

En les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palès que aquesta prova esportiva esdevé una festa per al municipi, que desperta el dia de la seva celebració amb una intensa activitat al carrer.

sortida cursa
cursa general
cursa esplanada 1
cursa esplanada 2
cursa esplanada 3
cursa premis


Patrocinadors



 
aromers


bacardi


balneari titus


banys termals caldes


cavall fort


club nautic balis cursa 2011


revista descobrir


esport3 tv cursa 2011


estrella damm cursa 2011


logo eucerin cursa 2011


fundacio palau cursa 2011


logo hansaplast cursa 2011


hotel colon


intersport mataro cursa 2011


la caixa cursa 2011

sige esports


sunny delight cursa 2011


veri cursa 2011

 

Reglament Cursa 2012


L'arxiu PDF especificat no existeix


Circuit 2012



(Properament)

 

Inscripcions


www.championchip.cat

 
Informació publicada el 7 de febrer de 2011