Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
CICLE DE FILOSOFIA. LA FORÇA DE L´ART. JOSEP SOLER: ÒPERA I TRAGÈDIA

CICLE DE FILOSOFIA: LA FORÇ DE L´ART coordinat per Joan Cuscó

La Grècia antiga i de manera molt especial la tragèdia àtica han estat un dels referents de tot l´art contemporani, ja sigui musical, com en el naixement de l´òpera modern a la Camerata Fiorentina i del drama musical de Wagner, o literari. També Palau i fabre va posar en valor de disposar d´un art tràgic i fort per a la cultura catalana contemporània. D´un art potent. I aquest és el fil conductor del cicle d´enguany.

JOSEP SOLER: ÒPERA I TRAGÈDIA a càrrec de Diego Civilotti

El sentit tràgic i transcendent de l´existència que es desprèn de l´obra operística de Josep Soler és la clau de volta d´un pensament que defineix l´obra d´art com a angoixa organitzant la seva pròpia forma, i símbol de la impotència humana per expressar-se.

Diego Civilotti (La Plata, Argentina, 1984) es doctor en filosofia per la Universitat Autònoma de Madrid amb una tesis sobre el pensament estètic de Josep Soler. Les seves principals línies d´investigació giren al voltant de la estètica i la filosofia de l´art amb un enfoc interdisciplinari. Ha estat editor de revistes universitàries  i actualment es membre de l´equip de redacció de Platea Magazines i col·laborador de Núvol (diari digital de cultura). Organitza regularment cursos divulgatius de filosofia i ha ha estat professor convidat en els cursos d´estiu de la Universitat de Barcelona. Es membre de la Societat Espanyola d´Estètica i Teoria de les Arts (SEyTA) i ha publicat articles en revistes d´estètica nacionals i internacionals a més de participar des de fa anys en congressos nacionals de filosofia i musicologia. També es escriptor, llibretista, músic i crític musical de revistes especialitzades.

Accés lliure. Recomanable inscripció prèvia a fp.info@fundaciopalau.cat i 93 791 35 93