Ajuntament de
Caldes d'Estrac

sortidaA les 10 del matí d'ahir diumenge, l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó, donava de forma puntual el tret de sortida de la 23a Cursa Popular. Hores abans però, l'activitat es feia evident pels carrers de Caldes, tot un anar i venir de participants i acompanyants d'aquesta cursa que s'ha convertit en un esdeveniment destacat del municipi. Al costat de l'alcalde, l'exatleta Tomàs Barris va presenciar la cursa com a convidat, una presència destacada en el món de l'atletisme internacional que reflexa el renom adquirit per la prova atlètica de Caldes. Tomàs Barris ha estat un atleta que va marcar, amb les seves actuacions a Europa, el camí per assolir la credibilitat i el reconeixement internacional dins de l'àmbit atlètic, sense dubte un gran treball realitzat tenint en compte els temps difícils que corrien.

L'expectació dels veïns de Caldes davant aquesta onada de gent es feia palès en el suport incondicional que aquests van oferir als 800 corredors que van formar part de la cursa, a més dels voluntaris que cada any donen un cop de mà a l'organització perquè aquesta prova mantingui el nivell assolit fins ara. Corredors provinents de diferents indrets del país, de l’Estat espanyol i fins i tot de l’estranger, van participar en aquesta prova atlètica que enguany presentava algunes novetats respecte edicions anteriors.

circuit  circuit

circuit  circuit

 

La Cursa compta amb un circuit urbà, anomenat de “Les 4 Viles”, en referència a Arenys de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Sant Andreu de Llavaneres (Port Balís), a més de Caldes d'Estrac. Aquest traçat 10 km, amb sortida i arribada a Caldes d'Estrac, ha estat molt ben valorat per part dels corredors de les darreres edicions.

 

En aquesta edició del 2012 l’organització havia introduït algunes novetats en aquest circuit, com ara el tret de sortida de la cursa, que es va fer a la part baixa de la Riera de Caldes, tot just a sota del pont del Camí Ral (que travessa la Riera per dalt). Des d’aquest punt es va iniciar un traçat Riera amunt que va recorrer bona part del centre històric de Caldes i va passar per indrets com les Torres de guaita (la d’en Busquets i la Torre Verda)  i, ja a la part alta, l’anomenat Mirador de Caldes, des d’on es contempla una visió diferent a l’habitual de tot el municipi.

 

El guanyador de la 23a cursa Popular de Caldes d'Estrac ha estat l'atleta Ibrahim Ezzaydouni (Futbol Club Barcelona) amb un temps de 33'39", seguit per Josep MAria Arnal (Futbol Club Barcelona), amb un temps de 33'49" i, en tercer lloc, Mourad Taoussi (Laietània), amb 34'50". Quant a les fèmines, la primera classificada ha estat Carolina Meléndez, del Futbol Club Barcelona, amb un temps de 42'40" (82a en la classificació general), seguida de Vanesa Sancho (Futbol Club Barcelona), amb 44'20" i en tercer lloc, Anna Rosinés amb 46'02".

 

guanyadors masculí  guanyadores femení

 

Amb una clar objectiu de foment de l'esport i aposta per la participació ciutadana, l'Ajuntament de Caldes va establir, un any més a la zona d'arribada, tota una infraestructura que compta amb la instal·lació de carpes i una part lúdica per a nens i nenes, amb inflables i zona de jocs. És en aquest punt on els corredors participants obtenien el seu avituallament, enguany a base de fruita, un cop finalitzada la prova. Aquest espai també compta amb una zona de recuperació i fisioteràpia per als corredors, que ha ontingut un bon acolliment entre els participants.

 

esplanada 1  esplanada 2

 

esplanada 3  fisio

 

La Cursa Popular de Caldes aplica el sistema de cronometratge anomenat Championchip, que permet la mesura exacte i instantània de la prova i inclou  la Cursa Popular de Caldes en la prestigiosa i reconeguda Lliga Internet Championchip. Inscrita en la Federació Catalana d'Atletisme, la Cursa  compta amb l'organització de la regidoria d'Esports i el Centre Atlètic Laietània i, en aquesta 23a edició el número d’espònsors ha augmentat considerablement.

 

La Lliga Internet Championchip compta amb un segell de qualitat destacat i un calendari de competició de referència, que inclou un circuit anual de més de 100 competicions, algunes d’elles amb triple puntuació, d’altres, el doble i la resta, simple. Els participants han d’assegurar-se la puntuació a 14 d’elles.

 

estand  recuperacio

 

 

La tecnologia Mylaps-Championchip de cronometratge mitjançant xips, implementada a Catalunya i a diverses curses de l’Estat espanyol, només requereix la utilització d’ un dispositiu personal per part del corredor, la instal·lació de un senzill mecanisme situat al llarg del recorregut de la cursa, consistent en una espècie de catifa amb sensors connectats a l’ordinador central. Aquest sistema permet obtenir el temps real de cada participant.

 

L'any 2008, l'Ajuntament de Caldes d'Estrac va recuperar la Cursa Popular, després de quatre anys sense celebrar-ne (la darrera edició va ser la de l’any 2004). En les darreres edicions de la Cursa Popular ha quedat palès la importància d'aquesta prova pel municipi, que desperta el dia de la seva celebració amb una intensa activitat al carrer i el bon acolliment de la població a aquesta inciativa. Any rere any. el Centre Atlètic Laietània i l'Ajuntament de Caldes organitzen aquesta cursa que compta amb un número creixent de col·laboradors en cada edició, entre els quals s'ha de destacar els comerços i restaurants del poble de Caldes d'Estrac.

 

 

Fotos: Ajuntament de Caldes d'Estrac i Helena Molinos

 


 

La Cursa, en imatges

Notícia sobre la 23a Cursa Popular emesa per m1tv (12 de març de 2012)

 

 

Informació publicada el 12 de març de 2012