Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
Del 25 de juliol al 8 d'agost

exposició pol borràsPol Borràs Blancafort (Barcelona 1961)

Es forma artisticament primer com a dibuixant i més tard com a pintor a diversos tallers i studis: als 16 anys comença els seus estudis de dibuix i pintura al taller del mestre Josep Puigdengoles. Mentres estudia COU, es matricula a l’escola d’Art i Disseny EINA, seguint els cursos d’art amb mestres com Francesc Artigau, Albert Ràfols Casamada, Maria Girona, Francesc Todó i Enric Lahosa, entre d’altres.

Després de tres anys, torna al taller de dibuix i pintura amb Glòria Muñoz i Josep Maria Pinto Canal per a perfeccionar la técnica al oli.L'any 1993 segueix un curs pràctic de dibuix d’animals al natural organitzat pel Museu de Zoologia de Barceloba amb els il.lustradors Eduardo Saiz i Francesc Jutglar.

Aprenent amb diferent Mestres, de Goya a Warhol, dels impressionistes als surrealistes, Borràs fa que l’observació i l’anàlisi siguin eines tant importants com la paleta, el corró o el pincell. Als seus inicis explora el llenguatge simbòlic-surrealista, amb influències tal del clasicisme com de la vanguardia, de l’academia fins al pop art. Després de la seva etapa estrictament formativa, sintetitza la tradició i la modernitat amb personalitat propia, mostrant-nos perspectives insòlites d’una realitat quotidiana, fugaç i intemporal, que capta instants visuals i anecdòtics que ens conviden a veure, sentir i reflexionar.

Pol Borràs està casat i viu i pinta a Caldes d'Estrac.També fa classes de pintura i dibuix a centres cívics de Barcelona.

Més informació al web www.polborras.com