Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda

La Fundació Palau us convida a la inauguració
de l'exposició
TONI VIDAL retrata la cultura catalana dels setanta
19.06.14 – 12.10.14

inauguració exposició 19 junyL´any 1968 el fotògraf Toni Vidal (Es Castell, Menorca, 1934) es va instal•lar a Barcelona. Un dels seus projectes va ser fotografiar la gent de la cultura –gent honesta, desinteressada, que treballava per reconstruir el país-: escriptors i assagistes, artistes i arquitectes, músics i directors de teatre, editors, activistes i erudits.

El resultat és una extraordinària col•lecció de fotografies en blanc i negre i en color, que són el testimoni del miraclecatalà dels anys seixanta: la recuperació de la cultura catalana, fruit de la suma de molts esforços individuals que van generar un moviment de gran abast: els exiliats de París i Tolosa, els que havien tornat de Mèxic o de Xile, les noves generacions aparegudes sota el franquisme, els joves dels setanta.

Toni Vidal explora la personalitat dels seus retratats i mostra els espais on duen a terme la seva feina. L´exposició posa de relleu la profunditat del treball del fotògraf, la seva minuciositat, la capacitat de crear atmosferes introspectives i, al mateix temps, mostrar el vigor i el sentit col•lectiu d´una cultura que reneix.

Comissariada per l´escriptor Julià Guillamon Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta és fruit d´un treball en l´arxiu fotogràfic de Toni Vidal que ha permès realitzar una selecció de més de cent retrats.