Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
Recorregut inaugural per les sales d'exposició amb les veus de Laia Estruch, Víctor Sunyol, Neus Borrell i Jordi Salvadó.

laia-estruch-poesia-i-mesPer inaugurar la desena edició del Poesia i + proposem un recorregut especial per les sales que acullen l´exposició permanent de la col·lecció de Josep Palau i Fabre. Des dels territoris perifèrics de la poesia, Laia Estruch, Víctor Sunyol i Neus Borrell ens descobriran les sonoritats de les sales i les possibilitat de l´experimentació amb el text i la veu.

L´artista Laia Estruch presentarà la peça Àlbum, una acció que com, en bona part del seu treball recent, utilitza la veu, les partitures i la performance per traduir en so materials gràfics i textuals procedents d´arxius diversos. En aquest cas, Estruch parteix d´una selecció de dibuixos del pintor Jordi Samsó (1929-2008) per fer-los audibles a través de la veu i d´un objecte que funcionarà com a partitura i escenari.

Víctor Sunyol llegirà fragments de Birnam (2014), el punt de partida del qual és un actor, ja gran, que es prepara per sortir a escena quan li comencen a aparèixer dubtes sobre tot allò en què es fonamenta. Sobre el valor de la paraula i la naturalesa del llenguatge, sobre el teatre i la seva funció, sobre el seu moment com a actor i el seu passat, sobre l´ésser, el viure i la vellesa... Amb aquestes disquisicions va establint un soliloqui entreteixit amb cites, referències i comentaris a Shakespeare i a altres escriptors que estima (Beckett, Sara Kane, Tarkovski...).

Neus Borrell i Jordi Salvadó presentaran la intervenció Veu i espai, en què la veu d´ella s´escampa per l´espai i és recollida per ell. L´artista sonor Jordi Salvadó i el cant de veu de Neus Borrell s´han anat coneixent mentre articulaven un discurs: la veu com a espai intern que s´encén com a reacció a l´espai extern, i l´espai extern com a instrument que l´acull. Ara ens presenten una peça feta de veu, d´altaveu, de cos i d´espai, en què veurem la veu sonant d´espai i l´espai tornar-se veu