Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
Carles Rebassa, Maria Cabrera i Marc Romera
La Nit de Poetes és des de sempre el moment culminant del festival Poesia i +. De fet, és el germen del festival i una iniciativa del mateix Palau i Fabre. Com cada any, reunim 3 poetes ben diversos per aprofundir en la vitalitat de la poesia catalana actual.

Nit_de_poetesCarles Rebassa (Palma, 1977) ha publicat, entre d´altres, Els joves i les vídues (2006), que li va valdre el premi Ausiàs March de Gandia. Ha treballat com a actor, dramaturg i constructor d´escenaris per a la companyia Mag Teatre, amb la posada en escena d´obres de Joan Oliver, Josep Palau i Fabre, Blai Bonet, Joan Brossa i Ramon Llull, entre molts altres. És una de les veus més destacades de la poesia catalana actual, tant per la potència i el compromís de la seva escriptura com per la seva veu clara i contundent.

Maria Cabrera (Girona, 1983) es va donar a conèixer com a poeta amb Jonàs (2004), llibre amb el qual va guanyar el premi Amadeu Oller. Cinc anys més tard va publicar La matinada clara (Papers amb accent, 2009), que s´apropiava del títol d´un poema de Salvat-Papasseit. Llicenciada en Filologia, ha treballat de correctora per a diferents editorials i de professora al Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona. Escriu i parla a poc a poc: amb la veu clara, la cama ferma, les mans esteses i el riure franc.

Marc Romera (Barcelona, 1966) és professor de llengua i literatura i editor. Codirigeix LaBreu Edicions i la col·lecció de poesia Alabatre. Fins a dia d´avui, però, ha exercit moltes altres tasques: restaurador, traductor, corrector, crític literari i comentarista radiofònic. Ha publicat els llibres de poemes Genolls de fum (1988), Disfresses (1990), La mandra (1994), La mel (2002), La pau del cranc (2002), L´aigua (2009) i La nosa (2014), pel qual va guanyar el premi Carles Riba 2013, que li va lliurar Francesc Garriga, un dels seus grans mestres poètics i de vida. Recentment ha publicat la novel·la pornogràfica Les relacions virtuoses (2014).