Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Coordinadors de la benvinguda als Reis Mags a Caldes d´Estrac

161210_reis_grup.jpg

Centenars d'infants de Caldes ja estan enllustrant les sabates perquè la nit del 5 de gener els Reis Mags d’Orient els deixin els regals més anhelats de l’any. Però unes hores abans que això passi, cal rebre Ses Majestats amb tots els honors que es mereixen, i per això, ja fa dies que la nau de la brigada bull d’activitat. Cops de martell, teles precioses, retocs aquí i allà. S’acosta la nit més màgica de l’any i l’engranatge ja és en marxa.

Tot va segons el previst?
Recentment hem pogut contactar amb Ses Majestats, i han confirmat que arribaran a Caldes d’Estrac el 5 de gener a les 6 de la tarda, com ja és habitual. Ens han demanat que fem les carrosses bastant grans, ja que aquest any porten molts regals i no en volen perdre cap pel camí.

Suposo que hauran rebut moltes cartes...
De fet, estan molt contents perquè aquest any els infants els han fet unes cartes molt elaborades, plenes de dibuixos, purpurina i amb una lletra ben cuidada, la qual cosa els ha fet molta il•lusió, especialment al Melcior, que sempre valora tots aquests detalls. També ens han demanat que estiguem a l’aguait per si algun nen vol donar la seva carta en persona el dia de la cavalcada. Així que estarem pendents.

161210_reis_alicia.jpgM’han dit que també heu preparat uns fanalets
Els Reis Mags es mereixen un acompanyament especial, i hem pensat que tots els infants que vinguin a veure la cavalcada poden portar uns fanalets que donaran un toc màgic de llum que de ben segur encisarà tant a Melcior com Gaspar i sobretot a Baltasar.

161210_reis_trons.jpgVeig molta gent treballant de valent!
Som una quinzena de voluntaris. Cadascú dóna una mà amb el que sap fer. Cal pensar que hi ha moltes tasques a desenvolupar. En primer lloc la construcció de les plataformes, on cal soldar i col•locar les fustes per tenir una estructura forta. Després, cal pensar en la decoració, el disseny de les carrosses i tota l’ambientació, i per últim l’elaboració de les disfresses. Cada detall compta per aconseguir que les carrosses deixin enlluernats tant els Reis Mags com els nens que els vinguin a rebre.

161210_reis_manolo.jpgPerò aquest no és el primer any que Caldes rep Ses Majestats, no?
Exacte! Fa molts anys que Caldes d’Estrac dóna la benvinguda a Ses Majestats i el llistó està ben amunt. La veritat és que estem molt agraïts a la Comissió de Reis anterior i a totes les persones que fins ara s’han encarregat de la preparació d’aquesta nit màgica. Realment han fet una tasca destacada, deixant moltes coses preparades i en un estat perfecte perquè aquest any es pugui tornar a realitzar una cavalcada brillant.

161210_reis_soldar.jpg

Quanta gent participarà a la desfilada?
Entre patges, repartidors de caramels, animals del bosc, nans i personatges de contes, calculem que n’hi haurà una trentena com a mínim.

Hi haurà alguna novetat entre les carrosses d’aquest any?
I tant! Sempre es busca algun motiu nou. Però no ho desvetllarem fins la mateixa nit de Reis! Qui ho vulgui descobrir haurà de venir amb nosaltres a rebre Ses Majestats!

Tinc entès que porteu setmanes preparant la festa
Hem començat a finals d’octubre i des de llavors venim cada cap de setmana. El Manolo, per exemple, arriba a les set del matí i no marxa fins les cinc de la tarda. Aquests darrers dies hem vingut més hores perquè cal finalitzar tots els detalls fins que estigui perfecte.

Què us fa tenir aquesta constància?
La veritat és que ens ho passem bé i ens agrada implicar-nos amb el poble. Però sobretot, ens encanta pensar en tots els infants que estaran nerviosos i emocionats amb la cavalcada, i la il•lusió que posaran en veure les carrosses que estem preparant.

Algun missatge especial de Ses Majestats?
Sí. Que vingui el màxim possible de gent! Tenen ganes de conèixer tots els infants del poble abans de donar-los els regals. Ah! I també han dit que recolliran amb molt de gust els xumets que els portin.

Informació publicada el 13 de març de 2017