Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
Miquel Barceló i Pascal Comelade

biel_mesquida19.00 h. Biel Mesquida i Vicenç Altaió 

Abans de donar pas a Barceló i Comelade, donem la benvinguda a dos vells amics de l’artista i del músic, dues veus pròpies que s’atansen sovint a l’art i a tota mena d’horitzons obriran aquesta nit tan plena de complicitats creatives. 

Biel Mesquida (Castelló de la Plana, 1947) coneix prou bé l’obra de Barceló, amb qui hi ha dialogat sovint, menats tots dos per l’amor a la poesia i a l’illa de Mallorca. Escriptor en tots els gèneres possibles, es va donar a conèixer amb L’adolescent de sal (Premi Prudenci Bertrana, 1973), que no es va poder publicar fins dos anys més tard per problemes amb la censura. Un dels 

seus poemaris més cèlebres, El bell país on els homes estimen els homes, que celebrava l’amor homosexual i la revolta, també va tenir problemes amb la censura. Des de llavors, Mesquida no ha deixat d’escriure ni de lluitar per la defensa de la llibertat d’expressió i la conservació de la seva illa estimada. 

Vicenç Altaió, per la seva banda, és un infatigable explorador de tots els camins entre la literatura i l’art. A banda d’una extensa tasca en la programació cultural i el tràfic d’idees, és autor d’una vasta obra poètica que va recollir el 2004 a Massa fosca. Poesia 1978-2004. Tots dos coneixen bé l’obra de Barceló i les sinuositats musicals de Comelade i ens oferiran un recital sorprenent i ple de revolts. 

barcelo_comelade20.00 h. Miquel Barceló i Pascal Comelade 

Despintura fònica 

Sobre un “llenç màgic”, el pintor Miquel Barceló crearà una obra acompanyat de la música de Pascal Comelade i els seus còmplices (Ivan Telefunken, Oriol Luna, Roger Fortea). 

Mentre el sol es pon, el públic contemplarà la creació i la desaparició d’aquesta obra feta per dos artistes únics davant del Mediterrani. 

Aquesta performance, breu, delicada i imprevisible, s’ha pogut veure anteriorment a Salamanca, París, Kyoto i Zuric abans d’aterrar a la Fundació Palau. Serà una nit d’alta volada, electritzant i fràgil, en què art, poesia i música es fondran, tal com desitjava Palau i Fabre. 

L’exposició Pregon desig. Miquel Barceló a Josep Palau i Fabre, un diàleg entre el poeta i l’artista, es pot visitar fins el 9 de setembre (accés lliure a l’exposició fins a mitjanit amb l’entrada de l’espectacle).


Més informació [+]