Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Propostes per a la gent gran

informacioLa sensació de soledat de la gent gran, l’aïllament social com també la manca de xarxa per a mantenir uns hàbits estables son aspectes que afecten al benestar emocional de les persones. Quan pensem en l’envelliment, moltes vegades ens imaginem envoltats de la família i amics, però també ens trobem amb altres realitats que generen altres sensacions.

La dispersió geogràfica del nucli familiar ha modificat certes tradicions de convivència i cura dels familiars i a mesura que augmenta la població gran, cada cop ens trobem més amb aquesta sensació de soledat.
Ja coneixíem aquesta realitat abans del COVID però precisament s’ha accentuat arrel de la crisis sanitària.

Per sort, han emergit propostes socials per fer front a aquesta situació. Un exemple, entre molts altres, seria la fundació Amics de la Gent Gran.
Amics de la Gent gran és una entitat que porta 33 anys lluitant contra la soledat no desitjada. Pot ser que visquin acompanyades o que rebin trucades cada dia d’algun familiar, però que hi hagi una sensació igualment de soledat.
Inicialment feien un acompanyament un cop per setmana amb una persona voluntària però arrel del COVID s’ha transformat a un format telefònic i ara qui vol, poc a poc, va reprenent la part presencial.
Tenen un total de 2500 voluntaris i treballen arreu del país atenent a 3000 persones grans. Qualsevol persona pot trucar per demanar informació del servei com també qui vulgui participar com a voluntari a la xarxa de suport. De fet volen augmentar els voluntaris a la zona del maresme per a poder donar més cobertura a tota la gent gran de la zona.
Us deixem el telèfon per qui pugui estar interessat, ja sigui en el servei com en el voluntariat: 93.207.67.73.

Per altra banda, el proper 14 d’octubre, la Fundació Pere Tarrés realitzarà una conferència online per a valorar tot plegat. Aquesta conferència és gratuïta i pot ser força interessant.
Us deixem l’enllaç per a fer la inscripció.
https://www.peretarres.org/mails/2020/fpt/conferencia_virtual_agrupacio_fpt_0920/index.html

Informació publicada el 13 d'octubre de 2020