Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El consistori i l'entitat caldenca refermen els lligams per garantir la cura i el benestar dels gats i gossos perduts, abandonats o de carrer del poble

Caldes pels AnimalsEl passat divendres 5 de març, l’alcalde Òscar Baró i la presidenta de l’associació Caldes pels Animals, Mar Vidal, van formalitzar un nou acord de col·laboració. L’objectiu del present conveni, que dona continuïtat a molts anys de feina conjunta, és seguir promovent la cura i el benestar de gats i gossos perduts, abandonats o de carrer del municipi.

El nou acord se centra especialment en el control de la població de gats, que es farà a través de la reestructuració, ordenació i manteniment de les colònies controlades, així com afavorint l’adopció de tots els gats susceptibles de ser adoptats. En aquest sentit, Caldes pels Animals es compromet a identificar les colònies, fer-ne un seguiment, esterilitzar els gats i tenir cura d’ells, entre altres tasques. Per contra, l’Ajuntament atorgarà una subvenció anual de 3.000 euros a l’entitat.

Formada per un grup de persones voluntàries, Caldes pels Animals controla avui dia una desena de colònies distribuïdes per tot el municipi, que compten amb prop de 70 gats. L’entitat, que va néixer amb la voluntat d’unir esforços per a la protecció dels gats lliures o de carrer, aposta per la pràctica CER (Captura, Esterilització i Retorn). En aquest sentit, el 80% dels gats que controlen estan esterilitzats per tal d’evitar una proliferació descontrolada i les baralles entre ells.

D’acord amb la seva voluntat de sensibilització, l’entitat també impulsa accions contra el maltractament animal i crida a la conscienciació de la ciutadania, recordant que gats i gossos no són joguines i que un cop adoptats cal fer-se’n responsable durant tota la vida de l’animal.

Informació publicada el 16 de març de 2021