Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Les àrees de Joventut i Cultura de l'Ajuntament, l'Associació Cultural Camí Ral 39, la Fundació Palau i la Biblioteca Can Milans proposen activitats per a totes les edats

Agenda Cultural MaigEl jovent caldenc serà un dels grans protagonistes de les properes setmanes. Aquest mes de maig, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament ha previst tres interessants propostes. La primera serà un curs d’anglès oral bàsic, especialitzat en serveis, comerç i hostaleria, amb classes presencials impartides per professorat nadiu. Les sessions es faran els dijous del mes de maig a l’Espai Jove: els dies 6 i 20 de maig, de 17 a 19 hores, i els dies 13 i 27 de maig, de 17 a 19.30 hores. A més, durant les classes dels dies 13 i 20 de maig, es parlarà de drets laborals i es donaran recursos al jovent. Les persones interessades han d’inscriure’s prèviament a cdst.espaijove@caldetes.cat.

La segona proposta de l’Àrea de Joventut serà la pintada del mural col·laboratiu a l’Esplanada de Can Muntanyà. L’activitat està oberta a la participació de petits i grans, tot i que estarà liderada pel jovent del municipi. Inicialment, s’organitzaran dues sessions de disseny i pluja d’idees, els dissabtes 8 i 15 de maig a la tarda, i una jornada de pintura del mural, el dissabte 22 de maig al matí i a la tarda. Per a participar-hi, també cal inscripció prèvia a cdst.espaijove@caldetes.cat. Per últim, l’Àrea de Joventut organitzarà un taller de cuina adreçat al jovent el divendres 21 de maig, a les 17.30 hores, a l’Espai Jove. Per a participar-hi, cal apuntar-se a cdst.espaijove@caldetes.cat.

Aquest mes de maig, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament i l’Associació Cultural Camí Ral 39 impulsaran una nova sessió del cicle Música al Parc el diumenge 16 de maig. A les 11.30 hores, la Pèrgola del Parc de Can Muntanyà acollirà un concert del duo Los Mil Hombres. Per a gaudir-lo, cal reservar plaça a través d’aquest formulari en línia abans del divendres 14 de maig.

També, la Fundació Palau ha previst diverses activitats per aquest mes de maig. El dissabte 1 de maig, a les 12 hores, coordinarà una interessant xerrada a càrrec de Bibiana Puigdefàbregas. La ponència, que forma part del cicle Retrat Inacabat, es titularà ‘El món escenogràfic de la literatura de Palau i Fabre’. Tot seguit, el dissabte 8 de maig, a les 12 hores, la Fundació Palau inaugurarà l’exposició temporal ‘D’un roig encès: Picasso, Miró, Palau i Fabre i Perucho’. El dissabte 15 de maig, a les 17 hores, i el diumenge 16 de maig, a les 11 hores, s’organitzaran dues visites guiades a la mostra. Per últim, en el marc del Dia Internacional dels Museus, el dimarts 18 de maig, la Fundació Palau oferirà l’activitat ‘La llanterna màgica’ a càrrec de Sergi Buka. Per a participar en totes les activitats, cal inscripció prèvia al correu electrònic fundaciopalau@fundaciopalau.cat.

En aquesta línia, la Biblioteca Can Milans organitzarà el dissabte 15 de maig, a les 11 hores, una nova trobada del club de lectura ‘5 de Negra’. Aquest cop es parlarà de la novel·la ‘El silencio del bosque’ de Tana French. Finalment, el dissabte 29 de maig, a les 18 hores, se celebrarà l’acte de lliurament de premis de la fase local de la 38a Mostra Literària del Maresme. Un cop finalitzi l’entrega, la Biblioteca Can Milans coordinarà una nova sessió de L’Hora del Conte amb l’Eva Gonzàlez a la Sala Cultural. Per a participar-hi, cal inscripció a través d’aquest formulari en línia.

Les activitats presencials comptaran amb un estricte protocol de prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19: mascareta, rentat de mans, distància de seguretat i aforament limitat.

Informació publicada el 28 d'abril de 2021