Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La iniciativa vol posar en valor el model de comerç de proximitat, que garanteix als veïns i les veïnes una oferta de productes variada i de qualitat sense desplaçar-se del municipi

Mercat SetmanalA Caldes d’Estrac, els divendres, de 8 a 15 hores, el mercat setmanal omple de vida el centre del poble. Fruites, verdures, embotits, roba, equipament per a la llar i molts productes més es poden trobar setmanalment a les diferents parades que conformen el mercat ambulant. «Cada setmana, tenim la sort de poder comprar gran varietat de productes de proximitat sense haver de moure’ns del municipi. El mercat setmanal, a més, s’ha convertit en un important punt de trobada, un espai on els veïns i les veïnes aprofiten per parlar, conversar i socialitzar», explica el regidor de Promoció Econòmica, Freddy Freixas.

Per tal de dinamitzar els mercats ambulants, la Diputació de Barcelona ha impulsat la campanya ‘És el meu mercat setmanal’. La iniciativa vol destacar el seu paper clau com a dinamitzadors econòmics i socials de pobles i ciutats. Els mercats ambulants generen ocupació, fomenten l’emprenedoria i afavoreixen la dinamització econòmica dels comerços i serveis de la zona, ja que es complementen amb el teixit productiu local. També, cal destacar el seu important component cultural, és a dir, la bonica tradició d’anar al mercat, que passa de generació en generació.

En definitiva, la nova campanya recorda que comprar al mercat ambulant és apostar pel negoci i la dinamització local, el comerç de proximitat i els productes de tota la vida. «Ara més que mai, cal donar suport a aquests petits negocis, que han patit fortament els efectes econòmics de la pandèmia de la Covid-19. Des de l’Ajuntament, treballem perquè el mercat setmanal sigui un espai segur per venedors i compradors, un lloc on es compleixin les mesures de seguretat establertes per les autoritats competents. Convido als caldencs i les caldenques a apropar-s’hi i gaudir de la seva gran oferta comercial», afirma Freixas.

Informació publicada l'1 de juliol de 2021