Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'equip responsable de biòlegs i veterinaris demana als caldencs i les caldenques màxima atenció per si es produeix un fet semblant a les platges del municipi. En aquest cas, cal trucar ràpidament al telèfon 112 o a la Policia Local de Caldes d'Estrac

TortugaLa Platja de la Picòrdia d’Arenys de Mar va viure la matinada del passat diumenge 11 de juliol un fet sorprenent. Una tortuga babaua va fet niu a la platja maresmenca. Gràcies a un avís ciutadà a les dues de la matinada al telèfon 112, es va activar el protocol de protecció i seguiment. Ràpidament, l’equip de biòlegs i veterinaris del CRAM i del projecte ‘Caretta a la vista!’ de la Universitat de Vic es va fer càrrec de l’observació de les traces de la tortuga a la sorra de la platja i va localitzar la posta. Tot seguit, es va planificar la protecció de l’indret per tal de garantir la incubació dels ous.

Al municipi, s’ha creat una xarxa de voluntariat que vetllarà el lloc durant seixanta dies per preservar els 90 ous que s’han quedat al niu de la Platja de la Picòrdia. Una cinquantena d’ous han estat traslladats a les instal·lacions del CRAM per monitoritzar l’evolució del procés.

Aquest és el quart niu de tortuga babaua detectat aquesta temporada a Catalunya. L’equip responsable de biòlegs i veterinaris demana a la població màxima atenció per si es produeix un fet semblant a altres platges de la zona, ja que la mateixa tortuga pot intentar fer una segona o tercera posta, normalment a prop d’on ha fet la primera. En cas de detectar a la sorra de les platges del municipi unes traces similars a les de la fotografia o veure una tortuga, cal trucar ràpidament al 112 o a la Policia Local de Caldes d’Estrac.

Informació publicada el 22 de juliol de 2021