Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Els veïns i veïnes disposen d'un servei gratuït de recollida porta a porta de voluminosos i andròmines. Per fer-ne ús, només cal demanar cita prèvia trucant al 937 910 005 o enviant un correu a oac@caldetes

L´Ajuntament segueix treballant per a erradicar i prevenir l´abocament incontrolat de deixalles a la via públicaL’Ajuntament de Caldes d’Estrac -a través de la Regidoria de Via Pública- ha dut a terme recentment la retirada de noves deixalles abocades il·legalment a la via pública del municipi. L’objectiu d’aquesta actuació és resoldre el problema de salubritat, estètic, medi ambiental i de seguretat que generen aquests residus abocats de forma improcedent.

En aquest sentit, el consistori recorda als veïns i veïnes que aquest tipus de pràctiques negligents tenen un impacte negatiu directe en la imatge de la vila i en el benestar col·lectiu. David Salvà, regidor de Via Pública, explica que “tothom és conscient de les conseqüències sobre els altres que es deriven dels actes incívics, com ara incomoditat, molèsties, etc. No obstant això, poques vegades es té en compte que l’incivisme també té una dimensió econòmica, ja que l’abocament improcedent de deixalles comporta sempre l'assumpció de costos per part de l'Ajuntament, és a dir, finalment l’assumpció de costos per part de tota la població. L’incivisme el paguem totes i tots”.

Així, l’equip de govern fa una crida a la col·laboració i implicació ciutadana i manté activa una campanya per tal d'identificar els responsables d’aquests abocaments i sancionar econòmicament els infractors amb multes que poden arribar des dels 1.501 fins als 15.000 euros, tal com s’estableix a l’article 44 de l’ordenança municipal reguladora de residus. En aquest sentit, si teniu constància d’actes incívics podeu trucar ràpidament a la Policia Local, als telèfons 937 912 121 o 629 359 359, per tal que els agents policials identifiquin als responsables. 

Recollida porta a porta de materials voluminosos i andròmines

Caldes d’Estrac disposa cada dimarts d’un servei gratuït de recollida porta a porta de materials voluminosos i andròmines. Per fer-ne ús, només cal demanar cita prèvia trucant al telèfon 937 910 005, o bé enviar un correu electrònic a l’adreça oac@caldetes.cat els dilluns abans de les 14 hores. En el moment de sol·licitar la recollida, el ciutadà haurà d’informar del nom, cognoms i adreça on s’ha de fer la recollida. També cal avançar quins mobles s’han de recollir.

Amb tot, cal recordar que es tracta d’un servei per a deixar voluminosos puntualment, mai per a aprofitar i buidar un pis sencer, runes d’obres ni altres residus no procedents. Per aquests casos -tant a nivell particular com industrial-, cal traslladar els voluminosos i andròmines a la deixalleria.

Informació publicada l'1 de setembre de 2021