Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Els infants caldencs han tornat a les aules amb moltes ganes i il·lusió per retrobar-se amb els companys i encetar un nou curs escolar ple de nous coneixements i experičncies

Curs 2021-2022Ahir, dilluns 13 de setembre, els infants caldencs van retornar a les aules, donant el tret de sortida al curs escolar 2021-2022. En total, 26 petits i petites van donar la benvinguda al nou curs a la llar d’infants municipal. «La setmana passada, nosaltres vam viure el primer contacte dels infants i les famílies amb el centre i des de dilluns, els petits ja es queden sols. Com tots els inicis, a vegades costen, però a poc a poc els menuts s’habituaran a l’espai i aprendran a canalitzar les seves pors», explica la directora de la llar d’infants municipal, Remei Monge.

Pel que fa a l’escola Sagrada Família, el curs 2021-2022 va iniciar-se amb 145 alumnes, 35 a infantil i 110 a primària. A les 11 hores, l’equip directiu i el professorat de l’escola va rebre l’alumnat, oferint una atenció especial als nous alumnes i al grup de sisè que enguany inicia el seu últim curs al centre educatiu. Tot seguit, els nens i les nenes voluntàriament van compartir allò que esperaven del nou curs i van col·locar els seus desitjos a l’entrada del centre. Avui, dimarts 14 de setembre, l’AMPA de l’escola ha portat esmorzar per a tot l’alumnat. «Hem començat el curs amb normalitat, seguint les instruccions del Departament d’Ensenyament. Ara, tenim al davant deu mesos per aprendre, gaudir i sobretot acompanyar els nens i les nenes en el seu creixement com a persones, respectant les diferències i fomentant el treball en equip», explica la directora de l’escola Sagrada Família, Natàlia Millán.

Prèviament, s’han portat a terme diverses actuacions de millora, manteniment i neteja als centres educatius amb l’objectiu d’adequar les instal·lacions abans de l’arribada dels infants. A l’escola Sagrada Família, s’han arranjat els sostres i s’ha millorat la il·luminació de quatre aules, de la zona de davant de consergeria i dels lavabos. També, s’han pintat les escales i s’han reparat els desaigües. Així mateix, s’ha millorat la instal·lació de rec i s’han retirat atzavares perilloses. Pel que fa a la llar d’infants municipal, s’han realitzat diferents treballs de manteniment i neteja dels espais.

Per últim, l'Institut Esteve Albert de Sant Vicenç de Montalt, on assisteix gran part de l'alumnat caldenc, va començar el curs 2021-2022 amb aproximadament 520 alumnes matriculats, uns 397 de l'ESO i uns 123 de Batxillerat. «Aquesta setmana donem la benvinguda a un nou curs escolar, que a causa de l’emergència sanitària encara no és del tot normal, però que encetem amb moltes ganes i il·lusió. Espero que petits i grans gaudeixen dels propers deu mesos i en treguin tot el suc als coneixements i les experiències que viuran», afirma el regidor d’Ensenyament, Freddy Freixas.

Informació publicada el 14 de setembre de 2021