Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha encarregat el projecte tècnic necessari per a l'execució de les obres que permetin remodelar i ampliar l'actual consultori del municipi, com exigeixen les autoritats sanitàries per a permetre la seva reobertura

ConsultoriEl Servei d’Atenció Primària del Barcelonès Nord i Maresme va anunciar el passat divendres 15 d’octubre la reobertura del Consultori Local de Montaltparc a Sant Vicenç de Montalt. Com el de Caldes d’Estrac, el consultori santvicentí va haver de tancar amb l’esclat de la pandèmia. No obstant això, com les instal·lacions compleixen, sense necessitat d’obres, amb els nous requisits establerts pel Departament de Salut per a la contenció de la Covid-19, podrà reobrir amb normalitat el pròxim dimecres 20 d’octubre. Malauradament, el consultori caldenc no podrà reobrir de manera tan immediata perquè no compleix amb els nous requisits exigits per les autoritats sanitàries sobre els espais mínims necessaris per a respectar les distàncies de seguretat interpersonals. A partir del pròxim dimecres 20 d’octubre, els veïns i les veïnes de Caldes d’Estrac podran visitar-se amb professionals de Medicina de Família i Infermeria al Consultori Local de Montaltparc, que es troba al carrer del Mediterrani, número 4-8.

Durant els darrers mesos, les àrees de Salut i Alcaldia de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac han mantingut nombroses converses amb representants del Departament de Salut per a accelerar la reobertura del consultori caldenc, així com per a aconseguir un acostament del servei a la població.

Amb aquest objectiu, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament, s’ha treballat per encarregar el projecte tècnic necessari per a l'execució de les obres que permetin remodelar i ampliar el consultori actual, situat a la planta baixa del consistori. De manera insistent, durant les darreres setmanes, les àrees de Salut i Alcaldia de l’Ajuntament han recordat al Departament de Salut la necessitat de disposar dels requisits i de les especificacions tècniques definitives per a poder iniciar des del consistori aquest projecte tècnic.

En aquest sentit, es preveu que tant el projecte tècnic com les obres del consultori siguin finançades amb part de la subvenció del Pla General d’Inversions 2020-2023. Inicialment, s’espera que els treballs puguin començar l’any 2022, després de la licitació necessària i un cop acabat el projecte tècnic. Així mateix, es preveu que les obres finalitzin durant el mateix any 2022. «Des de l’equip de govern, continuarem treballant per a intentar accelerar tots i cadascun dels passos necessaris per a aconseguir el més aviat possible la reobertura del nostre consultori local. Aquesta ha estat una de les nostres principals prioritats durant el darrer any i ho seguirà sent fins que aconseguim inaugurar les noves instal·lacions al municipi», explica l’alcalde Òscar Baró.

Informació publicada el 18 d'octubre de 2021