Ajuntament de
Caldes d'Estrac
En concret, els agents locals han detectat un augment del phishing o de la suplantació d'identitat, un tipus d'estafa en línia que busca obtenir informació privada de les persones usuàries d'Internet a través de correus electrònics i pàgines webs falses

Policia LocalPolicia LocalLa Policia Local de Caldes d’Estrac informa els caldencs i les caldenques d’un creixement de les estafes per Internet. Segons els agents locals, recentment s’ha detectat a tot Catalunya un augment de les denúncies relacionades amb el phishing o la suplantació d’identitat. Aquest tipus d’estafa en línia consisteix a obtenir informació privada de les persones usuàries d’Internet a través de correus electrònics i pàgines webs que semblen autèntiques, però que en realitat han estat creades pels estafadors. Les víctimes, per exemple, poden rebre suposadament un correu electrònic de la seva entitat bancària amb un enllaç fals, on es demana informació personal i sensible, com contrasenyes, números de targetes de crèdit, claus bancàries o altres dades confidencials.

Des de la Policia Local de Caldes d’Estrac, es demana màxima precaució a la ciutadania i es recomana desconfiar sempre que es rebi un correu electrònic que demani dades personals i sensibles a través d’un enllaç. En aquests casos, abans de donar la informació, s’aconsella contactar a través dels canals oficials amb l’empresa o amb l’entitat i verificar la petició.

Informació publicada el 29 d'abril de 2022