Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac recorda que l'ordenança municipal preveu sancions de fins a 30.000 euros per a les persones que no compleixin la normativa

ContenidorsL’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac s’ha reunit recentment per a fer balanç de la gestió dels residus al municipi, la implicació dels veïns i de les veïnes i els reptes de futur. «Detectem que encara falta molta conscienciació veïnal. Són moltes les persones que no segueixen les normes i aboquen de manera incívica els residus a la via pública. Des del consistori, alertem que aquestes actituds seran perseguides i sancionades. De cap manera, volem viure en un Caldes brut i insalubre», lamenta el regidor de Via Pública, David Salvà.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac recorda que l’Ordenança de Gestió de Residus tipifica diferents tipus d’infraccions: lleus, greus i molt greus. Per exemple, no separar els residus en origen i no lliurar-los selectivament al servei de recollida es considera una infracció lleu i pot tenir una multa d’entre 120 i 1.500 euros. Pel que fa a les infraccions greus, un parell d’exemples serien dipositar residus voluminosos a la via pública sense concertar prèviament la seva recollida o abocar residus sòlids, líquids o gasosos a la xarxa de sanejament municipal. Les multes van dels 1.501 als 15.000 euros. Finalment, es considera una infracció molt greu, per exemple, abandonar qualsevol tipus de residu tòxic i perillós a la via pública o abandonar terres i runes al carrer, contenidors o indrets no autoritzats. En aquests casos, les multes poden arribar als 30.000 euros.

Així mateix, cal recordar que els caldencs i les caldenques tenen a la seva disposició un servei municipal gratuït de recollida de voluminosos els dimarts. En cas de necessitar-ho, cal trucar al telèfon 93 791 00 05 o enviar un correu electrònic a cdst.oac@caldetes.cat abans del dilluns, a les 14 hores. La persona ha d’especificar allò que cal recollir, que, en cap cas, podrà superar els 50 quilos de pes o sobrepassar el metre cúbic. L’objectiu és ajudar amb voluminosos puntuals com un sofà, un llit o un moble vell. Per a quantitats més grans, cal portar-los a la deixalleria de les 3 Viles, a Sant Andreu de Llavaneres.

De la mateixa manera, a la deixalleria mòbil, que es troba els diumenges, al matí, a l’Esplanada de Can Muntanyà, es pot entregar l’oli de cuina usat i a les dependències municipals i als establiments comercials, les piles. Pel que fa a la roba, es pot lliurar als contenidors que l’oenagé Humana ha disposat a diversos espais del municipi per tal que aquesta pugui tenir una segona vida útil. Finalment, els residus domèstics habituals, com orgànica, envasos i plàstics, paper i cartró, vidre i resta, s’han de llençar als diferents contenidors habilitats a la via pública. «Fem una crida a la col·laboració ciutadana per a denunciar conductes incíviques al municipi. Sense la implicació de tots i totes, no podrem viure en el Caldes que desitgem. Reduir el volum de residus que generem, reciclar-los correctament i reutilitzar el màxim possible són tres petites accions que haurien de marcar el nostre dia a dia», afirma Salvà.

Ordenança de Gestió de Residus

Ordenança Reguladora de la Gestió de Residus

Fitxer: 20220210_Ordenanca_reguladora_de_la_Gestio_de_Residus.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 29
Mida: 680.81 kB

Informació publicada el 23 de maig de 2022