Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El pròxim divendres 17 de juny, de 17 a 21 hores, a la Sala Cultural de l'Ajuntament, els caldencs i les caldenques podran participar en la nova campanya solidària

Donació de Sang Juny 2022El Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, impulsaran una nova jornada de donació de sang al municipi. La campanya solidària es farà el pròxim divendres 17 de juny, de 17 a 21 hores, a la Sala Cultural, situada a la primera planta del consistori caldenc. En aquest sentit, s’anima als caldencs i a les caldenques a participar en la nova jornada solidària i es recorda que cada dia es necessiten entre 800 i 1.000 donacions de sang a Catalunya per a garantir les reserves dels centres hospitalaris. El Banc de Sang i Teixits també alerta que durant el període d’estiu les reserves de sang baixen i per aquest motiu, l'entitat crida a participar en les diferents campanyes de donació organitzades arreu del territori català.

Els requisits per a donar sang són tenir entre 18 i 70 anys, pesar més de 50 quilos i trobar-se bé de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre. És important que entre donació i donació hagin passat un mínim de dos mesos. Finalment, si s’ha patit la Covid-19 o s’ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar un mes.

Les persones interessades poden reservar hora prèviament al web donarsang.gencat.cat. Així mateix, poden trobar més informació sobre la campanya als perfils de Twitter, Facebook i Instagram del Banc de Sang i Teixits o escriure un whatsapp al telèfon 677 07 17 56.

Informació publicada el 13 de juny de 2022