Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La intervenció artística es fa a l'entrada de Barcelona i reprodueix una bonica fotografia de l'autora Maria Codina Duran captada entre els anys 1916 i 1922 al municipi

MuralMuralMuralEn el marc de la iniciativa ‘Murs de Bitàcola’, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, l’entitat caldenca Arrels Cultura i l’artista barceloní Roc Blackblock han posat en marxa la creació d’un gran mural commemoratiu a una de les entrades del municipi. En concret, la imatge que es plasmarà és de l’autora Maria Codina Duran i es troba a l’Arxiu Històric de Sabadell. La fotografia, que es va fer entre l’any 1916 i l’any 1922, mostra uns bous que estiren una barca de pesca, tipus llagut, per a pujar-la a la platja del municipi. Des de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, s’agraeix a l’Arxiu Històric de Sabadell la cessió de la fotografia. Així mateix, el mural commemoratiu comptarà amb un codi QR que redirigirà a un espai web amb més informació sobre la imatge, redactada per l’entitat caldenca Arrels Cultura. «Mitjançant el mural a l’entrada de Barcelona, volem recuperar la memòria històrica de la nostra vila i retre un petit homenatge a totes les persones caldenques amb vincles amb el mar: pescadors i estiuejants. Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, hem apostat per l’art de carrer per a recordar i reivindicar el nostre passat, la nostra història i la nostra essència com a poble mariner», afirma el regidor de Cultura, David Salvà.

La iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ és un engrescador projecte de memòria col·lectiva amb obres distribuïdes per tot el territori català. Els darrers treballs s’han portat a terme a Vilanova i la Geltrú, Barcelona (Nou Barris, La Teixonera i La Bordeta), Ulldecona, La Ràpita o Tortosa. L’objectiu és recuperar la història, reivindicar-la i celebrar-la, visibilitzant i realçant a través d’intervencions murals a l’espai públic els episodis propis de la memòria col·lectiva de cada comunitat, i construir un mapa global de la memòria col·lectiva popular. En aquest sentit, la iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ recull a la seva pàgina web les diferents intervencions artístiques, conformant un valuós recull de la pluralitat i de la riquesa del patrimoni.

Per a més informació, es pot consultar el web oficial de la iniciativa 'Murs de Bitàcola'.

Informació publicada el 13 de juny de 2022