Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Dijous, 23 de juny de 2022  -  7 h tarda

Sant Joan 2022Un any més, la Flama del Canigó omplirà de llum el municipi. El pròxim dijous 23 de juny, a les 19 hores, a la Plaça de la Vila, es farà la rebuda de la Flama del Canigó i la lectura del manifest. Unes hores després, a les 23 hores, a la Platja del Bassiot, es farà l’encesa de la foguera de Sant Joan i la lectura del manifest. Les dues activitats estaran organitzades per l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, Òmnium Cultural, Flama del Canigó i el grup local de l’Assemblea Nacional Catalana.

Prèviament, la matinada del dimecres 22 de juny al dijous 23 de juny, la Flama del Canigó es renovarà al cim d’aquesta muntanya del Pirineu i centenars de voluntaris i equips de foc la distribuiran arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu i que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Paral·lelament, el Club Nàutic Caldes d’Estrac i la Quadra del Mar, amb la col·laboració de Soletico i l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, organitzaran una celebració de la Revetlla de Sant Joan a la Platja de les Barques. A les 21 hores, començarà un sopar popular, on cadascú podrà portar el seu menjar i l’organització posarà les brases. Tot seguit, a les 23 hores, hi haurà un concert de Red Shoes i a les 1.30 hores, les sessions dels DJ Almax Brothers, Johnny Quid i Henry Jones. Les persones que vulguin reservar cadires hauran de fer la petició i abonar quatre euros al Soletico. L’endemà, divendres 24 de juny, serà Festa Nacional dels Països Catalans.

Lloc: Plaça de la Vila
Organitza: ANC, Òmnium Cultural i Ajuntament de Caldes d'Estrac
Tipus d'acte: Festa, Agenda institucional