Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El comerç, la restauració, la sanitat i l'esport són els quatre sectors amb més necessitats formatives en l'àmbit de la digitalització

Les 3 VilesEl programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’, impulsat conjuntament pels ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), va presentar el passat divendres 17 de juny un programa de formació i assessorament específic per a les empreses del territori amb l’objectiu d’impulsar i potenciar la seva transformació digital.

En total, la iniciativa proposa tres línies d’actuació per a donar eines i recursos perquè el teixit empresarial del territori faci la transició cap a un model digital més sostenible, inclusiu i competitiu. En l’àmbit de l’assessorament digital per a empreses, la primera línia, s’ofereix establir un servei d’assessorament sobre aspectes tècnics vinculats a la digitalització del negoci per a ajudar a les empreses en la presa de decisions i donar resposta en l’àmbit de consultoria a les necessitats tecnològiques i/o de procés. Les empreses interessades rebran una anàlisi inicial per a saber en quin punt es troben, ajuda en la recerca de solucions i propostes digitals que millor s'adaptin a les seves necessitats i suport en la cerca de finançament per a poder integrar aquestes noves eines digitals.

En l’àmbit de la formació per a empreses, la segona línia, el programa ha ideat un cicle de seminaris sectorials per a facilitar el desenvolupament competencial de les persones i millorar el coneixement i ús de les eines i els recursos del màrqueting digital. En concret, s’han previst una sèrie de píndoles de formació específica en eines de gestió empresarial per a millorar el coneixement i les competències en l’entorn professional amb l’objectiu que les empreses del territori siguin més competitives.

La tercera línia del programa se centra en la millora de les competències digitals de la ciutadania. El programa preveu una sèrie de formacions pensades per a ajudar a les persones a millorar les seves habilitats i reorientar i millorar els seus perfils professionals. Creació de marca personal, xarxes socials o eines de treball col·laboratiu són algunes de les píndoles previstes pels propers mesos.

Les empreses de Les 3 Viles es posen una nota d’aprovat en temes digitals
La jornada de sensibilització en transformació digital, que es va celebrar al Centre Cívic El Gorg de Sant Vicenç de Montalt, va servir també per a presentar l’estudi sobre la situació de les empreses de Les 3 Viles, que ha permès construir un programa pràctic ajustat a les seves necessitats reals. Segons l’estudi, el 73% de les empreses de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d'Estrac no tenen pàgina web, més de l’11% no tenen presència a xarxes socials i només un 3% es comuniquen amb els seus clients. A més, el perfil del teixit empresarial de Les 3 Viles està format per un 77% d’empreses amb un màxim de cinc persones treballadores i només un 4% té més de 50 persones treballadores.

Preguntades per la seva percepció sobre la digitalització en l’àmbit intern, les empreses de Les 3 Viles es posen 2,6 punts de nota sobre 5 punts. La majoria considera tenir un nivell de digitalització dins la mitjana, però no hi ha consciència clara sobre què vol dir transformació digital. Una part creu que manquen les competències digitals necessàries per a avançar en el procés de digitalització, especialment aquelles relacionades amb la comunicació i col·laboració, la creació de continguts i els coneixements en màrqueting digital i venda en línia. La gran majoria creu que la digitalització pot ajudar en l’impuls del seu negoci.

En marxa la segona fase del projecte ‘Les 3 viles, intel·ligents i sostenibles’
Amb aquest pla de formació i assessorament, el programa ‘Treball, Talent i Tecnologia’ entra en la seva segona fase. La iniciativa, que s’engloba en el marc del projecte ‘Les 3 viles, intel·ligents i sostenibles’, es va iniciar ara fa un any amb l’objectiu de dotar d'eines i recursos les empreses del territori per a poder iniciar o potenciar la seva transformació digital i millorar els coneixements i competències digitals de les persones treballadores o en edat laboral. En aquest sentit, la primera fase de diagnosi ha servit per a detectar que comerç, restauració, sanitat i esports són els quatre sectors del territori amb empreses amb més necessitats en l’àmbit de la digitalització i serà on es concentrin els esforços dels tres municipis.

La jornada de sensibilització en transformació digital del passat divendres 17 de juny va comptar amb la participació de l’alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Víctor Llasera, la regidora de les àrees de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Consum, Turisme i Noves Tecnologies de Sant Andreu de Llavaneres, M. Teresa Vidal, la regidora de Promoció Econòmica de Sant Vicenç de Montalt, Laia Sorribes, i el regidor de les àrees de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme i Termalisme de Caldes d’Estrac, Freddy Freixas. L’acte es va tancar amb una xerrada del consultor en transformació digital, Jordi Marín, en la qual el públic assistent va poder compartir i intercanviar enriquidores i interessants experiències digitals.

Informació publicada el 23 de juny de 2022