Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'Ajuntament de Caldes d'Estrac treballa per a millorar la il·luminació del rial de Can Comas amb una instal·lació que funcionarà amb energia solar

Riera de TorrentbòRiera de TorrentbòRiera de TorrentbòDurant les darreres setmanes, l’Ajuntament de Caldes d’Estrac i l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt han treballat de forma conjunta per a adequar un nou espai d’aparcament al rial de Can Comas, ubicat on acaba la Riera de Caldes d’Estrac i comença la Riera de Torrentbò de Sant Vicenç de Montalt, una zona límit entre ambdós municipis. En aquest sentit, s’ha netejat i s’ha desbrossat l’àrea amb la voluntat d’incrementar els espais d’aparcament per a una vintena de cotxes més. Des del consistori caldenc, s’explica que no es tracta d’una zona d’aparcament reglada i que, per tant, no té cap cost ni es requereix cap distintiu per a estacionar-hi. Així mateix, es destaca que es tracta d’un rial i que, conseqüentment, hi ha risc de patir rierades en el cas de condicions meteorològiques adverses. Per aquest motiu, es fa una crida a fer-ne un ús responsable.

Actualment, Caldes d’Estrac treballa per a millorar la il·luminació del nou espai d’aparcament amb una instal·lació que funcionarà amb energia solar, ja que l’àrea no compta amb escomesa elèctrica i aquesta fórmula sostenible suposa més facilitats i menys costos en la seva implantació.

En aquesta línia, durant els darrers mesos d'abril i maig, l'alcalde Òscar Baró i el primer tinent d'alcalde, Joan Baró, han mantingut a Caldes d’Estrac un seguit de reunions amb diversos representants dels consistoris de Sant Vicenç de Montalt i d'Arenys de Mar. En algunes d'aquestes trobades, també hi han participat diversos representants veïnals dels diferents municipis amb la voluntat de trobar solucions en matèria d'aparcament en aquesta zona límit entre els tres termes municipals.

Per últim, es recorda que Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt compten amb un conveni de col·laboració en matèria d’estacionament de vehicles a motor, que permet a caldencs i santvicentins aparcar de manera gratuïta a determinades zones de les dues poblacions. En concret, els caldencs, que disposin del distintiu vigent per a l’estacionament, poden aparcar els seus vehicles gratuïtament i de forma il·limitada al carrer Costa Brava, al carrer Costa Daurada, al carrer Mediterrani, al carrer Ginesta, a l’Avinguda Toni Sors i a la Riera de Torrentbò de Sant Vicenç de Montalt. Per contra, els santvicentins, que també disposin del distintiu vigent per a l’estacionament i que es desplacin fins a Caldes d’Estrac, poden estacionar sense cost i sense restricció horària a l’aparcament de la Nacional II (RENFE), al carrer Eucaliptus i a l’aparcament de Can Muntanyà.

Informació publicada el 4 de juliol de 2022