Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'Autoritat del Transport Metropolità ha aprovat una reducció temporal de les tarifes de transport públic a partir del mes de setembre i fins al mes de desembre

MetroEl passat dimarts 26 de juliol, l’Autoritat del Transport Metropolità va acordar una reducció del preu dels principals títols de transport públic integrat. En concret, els nous preus s’aplicaran en la compra de títols a partir del dijous 1 de setembre i fins al dissabte 31 de desembre.

Els canvis neixen d’una proposta del govern espanyol que promou la reducció d’un 30% del preu del transport urbà i del transport interurbà. Paral·lelament, l’Autoritat del Transport Metropolità, formada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ha decidit complementar la mesura amb un 20% de descompte addicional en els títols integrats per a persones usuàries més habituals: els abonaments mensual (T-usual) i trimestral per a joves menors de 25 anys (T-jove). Pel que fa als títols integrats per a persones usuàries menys habituals (T-casual), no s’aplicarà el descompte addicional i únicament tindrà la reducció d’un 30%.

Els únics títols integrats que no variaran de preu seran la T-familiar, la T-grup i la T-dia. Enguany, per tal de fer possible la convivència de dues tarifacions en un mateix exercici, els títols adquirits durant el 2022 caducaran el 15 de gener de 2023, excepte la targeta T-16 i la T-verda que tenen la seva pròpia caducitat. No obstant això, els títols adquirits durant el 2022 sense començar a utilitzar, siguin adquirits amb tarifes del mes de gener o del mes de setembre, es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023, abonant, en el cas de ser necessari, la diferència de preu, fins al 31 de març de 2023.

Informació publicada el 29 de juliol de 2022