Ajuntament de
Caldes d'Estrac
El consistori ha col·locat un tòtem amb el nom del municipi, ha arranjat la zona enjardinada i ha impulsat la creació d'un mural commemoratiu per a recordar el llegat pescador de Caldes d'Estrac

N-IIN-IIEl passat divendres 5 d’agost, van finalitzar els treballs de millora d’una de les entrades del municipi. En concret, durant els darrers dies, l’Àrea de Via Pública de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha portat a terme les dues últimes actuacions per a adequar l’entrada de la N-II per Barcelona. Així doncs, el consistori caldenc ha col·locat un tòtem amb el nom del municipi i ha arranjat la zona enjardinada. Les dues accions complementen la creació d’un mural commemoratiu sobre el llegat pescador de Caldes d’Estrac que es va realitzar a mitjans del mes de juny de la mà de l’artista barceloní Roc Blackblock, la iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ i l’entitat caldenca Arrels Cultura.

En concret, es va plasmar una fotografia de l’autora Maria Codina Duran, que es troba a l’Arxiu Històric de Sabadell i que data d’entre l’any 1916 i l’any 1922, on es mostren uns bous que estiren una barca de pesca, tipus llagut, per a pujar-la a la platja del municipi. Recentment, al costat del mural commemoratiu, s’ha habilitat un codi QR que redirigeix a un espai web amb més informació sobre la imatge, redactada per l’entitat caldenca Arrels Cultura. La iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ és un engrescador projecte de memòria col·lectiva amb obres distribuïdes per tot el territori català. Els darrers treballs s’han portat a terme a Vilanova i la Geltrú, Barcelona (Nou Barris, La Teixonera i La Bordeta), Ulldecona, La Ràpita o Tortosa. L’objectiu és recuperar la història, reivindicar-la i celebrar-la, visibilitzant i realçant a través d’intervencions murals a l’espai públic els episodis propis de la memòria col·lectiva de cada comunitat, i construir un mapa global de la memòria col·lectiva popular. En aquest sentit, la iniciativa ‘Murs de Bitàcola’ recull a la seva pàgina web les diferents intervencions artístiques, conformant un valuós recull de la pluralitat i de la riquesa del patrimoni.

Informació publicada el 8 d'agost de 2022