Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'entitat commemora el seu 25è aniversari consolidada com una de les associacions culturals de referència del municipi

Festa Major 2022El divendres 9 de setembre, a les 20 hores, a la carpa gran de l’Esplanada de Can Muntanyà, es farà el tradicional pregó, brindis i traca de la Festa Major de Caldes d'Estrac. Enguany, els grans protagonistes seran els Diables d’Estrac. L’entitat commemora aquest any el seu 25è aniversari (1997-2022). Amb motiu d’aquesta important efemèride, l’Ajuntament de Caldes d'Estrac no ha volgut deixar escapar l’ocasió per a convidar a l’associació caldenca a formar part d’un dels actes més destacats de la Festa Major de Caldes d'Estrac amb l’objectiu de donar a conèixer, dignificar i promocionar la ingent tasca cultural que els Diables d’Estrac duen a terme al poble i com a ambaixadors de prestigi del municipi caldenc arreu del país.

I és que cal destacar que, si bé la Colla de Diables d’Estrac es va crear l’any 1997, el primer correfoc a Caldes d’Estrac es va dur a terme l’any 1984. Aquest fet converteix el correfoc caldenc en un dels pioners i amb més tradició a tot Catalunya. Així mateix, els Diables d’Estrac s’han guanyat al llarg dels anys un gran prestigi en el món dels diables i els correfocs. De la mateixa manera, cal posar èmfasi en la remullada general de les persones participants que es duu a terme al final del recorregut del correfoc i que, amb el pas del temps, ha creat escola i es reprodueix en moltes altres poblacions del territori.

«Per a nosaltres, el més important és poder continuar fomentant la cultura del poble i les tradicions, tant les catalanes en general com les de Caldes d’Estrac en particular. En aquest objectiu, la implicació de tot el poble en les diferents festes i actes culturals que es duen a terme al llarg de l’any a càrrec de les diferents entitats és clau», explica el cap dels Diables d'Estrac, Àlex López.

Durant l’acte del pregó, brindis i traca de la Festa Major, es podran adquirir les copes commemoratives dels 25 anys de la colla caldenca a un preu de 3 euros. Així doncs, els diners recaptats es destinaran íntegrament a finançar les diferents activitats culturals que l’entitat duu a terme al llarg de l’any al municipi. 

Els Diables d’Estrac, però, no només participaran en el pregó, brindis i traca de la Festa Major. L’entitat estarà ben present a través de diferents actes. El dissabte 10 de setembre, a les 18 hores, se celebrarà una tarda infantil que començarà amb la passejada dels gegants i capgrossos de Caldes d’Estrac amb els Diables d’Estrac i la Colla de Geganters i Grallers de Caldes d’Estrac. El recorregut s’iniciarà a la plaça de la Vila i finalitzarà al parc Joan Maragall i el diumenge 11 de setembre, a les 22 hores, es donarà el tret de sortida a l’espectacle pirotècnic, el correfoc i la presentació de la nova dragona amb la participació dels Diables de Canet de Mar, els Diables del Carmel, la Colla de Diables Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar, La Infernal de la Vallalta de Sant Pol de Mar i els Diables d’Estrac. El recorregut del correfoc començarà a la plaça de les Barques i finalitzarà a la plaça de la Vila amb la cremada de l’Ajuntament i la ruixada.

La Colla Infantil dels Diables d’Estrac presentarà la seva nova dragona

Un dels moments més esperats d’aquesta Festa Major de Caldes d'Estrac serà la presentació de la nova dragona de la Colla Infantil dels Diables d’Estrac. L’acte es durà a terme l’11 de setembre a la nit, després del correfoc, a la plaça de la Vila. Actualment, els Diables d’Estrac estan formats per una seixantena de persones i en la seva estructura hi destaquen les masses, els tabalers i el Drac Astharoth. A més, des de fa quatre anys, l’entitat també compta amb una colla infantil formada per infants i joves entre els 8 anys i els 17 anys i que té un gran protagonisme en celebracions com el correfoc de Santa Llúcia. Aquest any, amb motiu del 25è aniversari, els Diables d’Estrac estrenaran una nova dragona infantil que serà la companya del Drac Astharoth i que es donarà a conèixer l’11 de setembre. Aquesta dragona començarà la seva activitat ja aquest any, durant el mes de desembre, durant la festivitat de Santa Llúcia.

Informació publicada el 31 d'agost de 2022