Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Aquesta setmana, el consistori caldenc col·locarà petits cartells indicant el nom de les herbes plantades en el marc de l'arranjament de l'enjardinament del mur de rocalla

Escales del FondoEscales del FondoEscales del FondoLa setmana passada, l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va executar l’arranjament de l’enjardinament del mur de rocalla de les Escales del Fondo. En concret, es va plantar lavanda, sàlvia o gazània amb la voluntat de crear un entorn verd i minimitzar l’impacte de la mateixa rocalla. Seguidament, es va renovar la terra, afegint terra adobada, i es va posar escorça de pi per tal de mantenir millor la humitat de la zona. De la mateixa manera, es va habilitar diverses jardineres amb terrassa ecològica on es va plantar romanís i mesens per tal de trencar amb l’estètica de la pedra i donar-li un aire més vegetal. Així mateix, es va plantar tàperes, alternades pel mur de rocalla, per tal d’aconseguir el màxim cobriment del mateix mur. També, a la part superior, es va col·locar plantes culinàries i aromàtiques, perquè els veïns i les veïnes en pugui fer ús, com Maria Lluïsa, gingebre, farigola, menta, orenga, curri i julivert. Finalment, es va instal·lar un sistema de reg amb dues línies, una per a la jardineria de l’escala i una per a les jardineres del mur de rocalla. Aquesta setmana, el consistori caldenc col·locarà petits cartells indicant el nom de les herbes plantades en el marc de l'arranjament de l'enjardinament del mur de rocalla de les Escales del Fondo.

Prèviament, l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac va posar el focus en la rehabilitació de les terrasses de les Escales del Fondo. Amb el pas del temps, el paviment de la zona s’havia deteriorat i per aquest motiu, el consistori caldenc va portar a terme diversos treballs de millora, entre ells, el desmuntatge de l’antic terra i la col·locació d’un nou terra.

Informació publicada el 2 de gener de 2023