Ajuntament de
Caldes d'Estrac
L'Ajuntament dona tot el suport als afectats i es planteja afegir-se a les denúncies realitzades davant el Defensor del Poble

L’Ajuntament de Caldes d'Estrac expressa la seva més contundent condemna pel presumpte cas d'abusos sexuals a menors que ha transcendit als mitjans de comunicació aquest cap de setmana.

Per ara, una quinzena de persones de Caldes han manifestat haver estat víctimes, quan eren menors, de mossèn Josep Vendrell Cortasa, qui va morir l'any 2004 i va ser rector de la vila i director de l’escola parroquial dins el període del 1970 al 1975.

A través d’aquest comunicat l’Ajuntament, amb tots els grups municipals en bloc, fan públic el seu suport i solidaritat a tots els afectats i les seves famílies. Així mateix, es compromet a facilitar tot el suport que necessitin i estigui al seu abast, reafirmant la seva postura de tolerància zero envers la violència sexual i qualsevol mena d’abusos.

L'Ajuntament ha d'estar al costat dels afectats per poder garantir que se sentin atesos i escoltats, i així ha començat a fer-ho reunint-se amb algun dels denunciants, i es posa a disposició pel que considerin. També, el consistori es planteja afegir-se a les denúncies realitzades davant del Defensor del Poble, i altres instàncies implicades, i ha començat a demanar més informació i la documentació presentada pels denunciants davant d’aquest ens.

Finalment, l'Ajuntament de Caldes d’Estrac reitera la ferma condemna pels abusos sexuals denunciats, i es compromet a fer tot el possible per estar al seu costat i al de les seves famílies.

Sobre aquests fets podeu recuperar aquí (a partir del minut 05) l'entrevista a l'alcalde, Òscar Baró, al Catalunya Nit.

Informació publicada el 28 de febrer de 2023