Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
Tenint en compte el Pla Alfa, que situa el Maresme en nivell 2 d´alerta per incendis, es mantenen les restriccions de prohibició de foc

L’alcalde Albert Batlle ha signat un BAN sobre les restriccions en relació amb els incendis forestals. Aquestes mesures s’apliquen en compliment de la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya i amb l'objectiu de preservar la seguretat i la integritat de les masses forestals del terme municipal.

D'acord amb les lleis i regulacions vigents, i tenint en compte el comunicat del Pla ALFA amb data del 20 d'agost de 2023, que situa la comarca del Maresme en el NIVELL 2 d'alerta per incendis, es recorda que es mantenen les següents restriccions establertes en la propia normativa del Pla Alfa:

  1. Prohibició d'encendre foc: Està absolutament prohibit encendre foc per a qualsevol tipus d'activitat en terrenys forestals durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre. Aquesta restricció s'aplica als terrenys forestals del terme municipal, incloent-hi la franja de 500 metres que els envolta.
  2. Altres restriccions: A més de la prohibició d'encendre foc, queda prohibit llençar objectes encesos, abocar escombraries o materials que puguin provocar incendis, llençar coets i artefactes amb foc i fumar dins del bosc durant el mateix període.
  3. Restriccions addicionals: Quan l'índex de perill d'incendi sigui extrem i durant el període del 15 de juny al 15 de setembre, es prohibeix encendre qualsevol tipus de foc, utilitzar fogons de gas, barbacoes o similars, així com realitzar aprofitament forestal i fumar dins del bosc.

Des del consistori es recorda també, a la comunitat, que l’incompliment d'aquesta normativa pot comportar sancions marcades des de la pròpia llei supramunicipal. També es demana a tothom que vigili i cooperi en les tasques de prevenció d’incendis forestals. En cas de detectar l'existència o l'inici d'un incendi forestal, es demana que es comuniqui immediatament al telèfon d'emergències 112 o a qualsevol agent de l'autoritat.

Consulta el BAN en detall aquí:

ban incendis 25 agost

ban incendis 25 agost

Fitxer: 20230821_Comunicacio_Comunicacio_BAND_prevencio_incendis_estiu_2023.1_1_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 210.78 kB

Publicació 25.08.2023