Ajuntament de Caldes d'Estrac
Agenda
de l´exposició ‘Picasso a la retina. Retrats d´artistes catalans

L´any 1971 Josep Palau i Fabre (1917-2008) publicava el llibre Picasso i els seus amics catalans, un treball on s´assentaven les bases i s´aportaven nombroses pistes per resseguir les relacions, amistats i complicitats de Pablo Picasso (1881-1973) amb molts dels protagonistes del tombant de segle a Catalunya. Aquest camí és el que segueix el projecte expositiu que presentem a la Fundació Palau, consistent en descobrir i presentar al públic com els artistes catalans de finals del segle XIX i del segle XX van veure i plasmar la figura de Pablo Picasso al llarg dels anys.

La singularitat d´aquest projecte sobre Picasso rau en la reversió del punt de partida: l´artista esdevé objecte de representació, d´escrutini. Aquesta mirada inèdita permetrà al públic resseguir la imatge de Picasso durant els anys que visqué a Catalunya i més enllà, de la mà de noms tant rellevants de l´art català com Ramon Casas, Ricard Opisso, Pablo Gargallo, Ricard Canals, entre d´altres.

La voluntat d´analitzar la mirada de l´art català vers la figura de Picasso, ja sigui a través d´aquells que el tractaren personalment, dels que només ho feren circumstancialment o fins i tot dels que no el conegueren, també persegueix valorar la importància que l´artista tingué com a creador al llarg del temps. Per tant, els retrats recollits en l´exposició ens serviran per veure com Picasso esdevingué ell mateix i el seu rostre matèria pictòrica, deixant-nos sentir amb quins artistes tingué més complicitats i també quins s´interessaren tant per la seva figura com per la seva producció artística.

A través de la inclusió d´algunes obres on el propi Picasso va retratar als seus amics i companys de generació, veurem també una mirada en dues direccions, un joc que ens servirà per establir la percepció vers l´altre de cadascun dels artistes seleccionats.

Preu 6 € per persona (les persones que presentin el carnet de biblioteques tindran un 1€ de descompte).

Per poder assistir cal inscriure´s afp.info@fundaciopalau.cat o al 93791 35 93. Caldrà assolir un mínim de persones inscrites per la realització de la visita.