Ajuntament de
Caldes d'Estrac
  • Les dependències de la Policia Local de Caldes d'Estrac estan situades a la Ctra. N-II Km. 654 (Poliesportiu municipal) 08393 Caldes d'Estrac. Són instal·lacions àmplies i modernes, adaptades a les necessitats del servei.

    Responsable Polític: 

          - Sr. Albert Batlle Salvanyà

    Cap de la Policia Local accidental:  

          - Marc Riera Mont

    Responsabilitats de la Policia Local

    La Policia Local és un cos de seguretat de proximitat per a tota la ciutadania del municipi que realitza les tasques següents:

    Tasques de prevenció.

    Plans d'emergència.

    Informació.

    Control de desperfectes de la via pública.

    Control d'obres a la via pública.

    Animals abandonats.

    Festes populars i revetlles.

    Actes multitudinaris.

    Actes esportius.

    Absentisme escolar.

    Drogoaddicció.

    En concret, és responsabilitat de la Policia Local:

    - Ordenar, dirigir i senyalitzar el trànsit en el casc urbà i instruir atestats per accident de circulació dins del casc urbà.

    - Vetllar per la Seguretat Ciutadana, procurant la prevenció del delicte i si cal, la seva persecució. 

    - Control i seguiment de les càmeres de seguretat instal·lades a diversos indrets de la via pública.

    - Fer diligències de prevenció i quantes actuacions tinguin tendència a evitar la comissió d'actes delictius en el marc de col·laboració establert a les Juntes de Seguretat.

    - Participar en les funcions de Policia Judicial.

    - Prestació d'auxili, en cas d'accident, catàstrofe o calamitat pública, participant en la forma prevista per les Lleis en execució dels Plans de Protecció Civil.

    - Vigilar els espais públics i col·laborar amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i amb Cos dels Mossos d’Esquadra en la protecció de les manifestacions i el manteniment de l'ordre a les grans concentracions humanes, quan sigui requerit per això.

    - Protegir a les Autoritats de l’Ajuntament i fer-se càrrec de la vigilància i custòdia dels seus edificis i/o instal·lacions.

    - Cooperar en la resolució de conflictes privats quan sigui requerit per això.

    - A nivell administratiu, la Policia Local vetlla per l’acompliment de les Ordenances Municipals, especialment les referides al control d'obres, venda ambulant, animals, sorolls, olors, abocaments...

    - Serveis requerits pels ciutadans per part dels ciutadans a la Policia Local, bé mitjançant trucades telefòniques o per requeriment personal dels veïns als components del Cos que efectuen els serveis de patrulla habituals pel poble.

     - Educació viària als més petits, joves i adolescents amb l’objectiu d’aconseguir comportaments més segurs i més respecte a la normativa viària, mitjançant activitats d’informació, divulgació i formació en col·laboració amb les institucions educatives locals.

    logo 3 viles

    Conveni de seguretat Les 3 Viles

    Els ajuntaments de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç del Montalt i Caldes d’Estrac van signar un conveni l'any 2008 que té per objectiu la coordinació dels cossos de seguretat dels tres municipis i estableix uns principis de cooperació, col·laboració i auxili mutu entre les Policies Locals.

  • Adreça

    Ctra. N-II Km. 654 (Poliesportiu municipal)
    08393 Caldes d'Estrac

  • Telèfon
    Central: 93 791 21 21. Urgències: 629 359 359. Emergències: 112.