Ajuntament de Caldes d'Estrac
Notícies
Tindrŕ lloc una caminada, refrigeri i jocs de taula per sensibilitzar sobre el maltractament a les persones grans

Aquest dissabte 15 de juny, Caldes d'Estrac commemorarà el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans amb una sèrie d'activitats per a totes les edats. L'objectiu és sensibilitzar la comunitat sobre les diverses formes de maltractament que poden patir les persones grans i promoure un major respecte i cura cap a aquest col·lectiu.

La jornada començarà amb una caminada de 3 km, amb sortida des de l'Espai Jove. Tots els participants rebran un barret de palla, cortesia del Consell Comarcal del Maresme. La caminada acabarà a la plaça de la Vila, on se servirà un petit refrigeri per recuperar forces. Després del refrigeri, es duran a terme jocs de taula intergeneracionals a la mateixa plaça. Aquesta activitat està pensada per fomentar la interacció entre persones de diferents edats, creant un ambient d'integració i convivència.

Aquesta jornada no només és una oportunitat per gaudir d'un matí d'activitats lúdiques, sinó també per reflexionar sobre la realitat del maltractament a les persones grans. Cal recordar que el maltractament no es limita només a la violència física; també inclou el maltractament econòmic, com ara fills i filles que depenen de les pensions dels pares grans, i el maltractament per sobrecàrrega de responsabilitats, com exigir que cuidin els nets durant hores i hores. A més, hi ha el maltractament psicològic, i la soledat que pateix una part de la gent gran.

L’Ajuntament convida tota la comunitat de Caldes d'Estrac a unir-se en aquesta jornada per prendre consciència i mostrar el nostre suport a les persones grans.

Gent Gran Maltractament Dia

Publicació 13.06.2024