Ajuntament de
Caldes d'Estrac
Ambdues administracions es comprometen a treballar conjuntament per a reduir la sinistralitat a les vies urbanes del municipi i promoure accions de sensibilització ciutadana

Servei Català de TrànsitAmb l’objectiu de millorar la mobilitat al municipi i conscienciar la ciutadania en seguretat viària, l’alcaldessa Rosa Pou, en representació de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, i el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, han signat un nou conveni de col·laboració. A través d’aquest acord, les dues administracions posaran el focus en reduir els accidents de trànsit a les vies urbanes, ja que, segons els darrers estudis del Servei Català de Trànsit, més del 50% de les víctimes per accidents de trànsit es produeixen en aquestes carreteres. “Els estudis ens mostren una realitat cruenta que demana accions concretes per a erradicar la sinistralitat a les carreteres. Conjuntament amb el Servei Català de Trànsit, volem fer-hi front i reduir aquestes xifres”, explica el regidor de Governació, Joan Baró. Així mateix, l’Ajuntament i el Servei Català de Trànsit cooperaran per a crear una nova cultura de conducció, circulació i mobilitat.

El nou acord de col·laboració estableix un seguit d’accions concretes com la cessió d’un cinemòmetre, un etilòmetre i un kit de detecció de substàncies estupefaents a la Policia Local de Caldes per a millorar la vigilància dels excessos de velocitat i el control dels nivells d’alcoholèmia i consum de drogues dels conductors i conductores en les travesseres i vies urbanes del municipi; i la dinamització d’activitats educatives als centres escolars per a fomentar la mobilitat segura.

A més, en termes generals, el Servei Català de Trànsit es compromet a donar assistència tècnica a l’Ajuntament i a la Policia Local, així com a planificar les directrius dels agents locals en matèria de seguretat viària en l’àmbit urbà, cedir materials i facilitar informació sobre l’accidentalitat urbana al municipi. Per la seva part, l’Ajuntament es compromet a comunicar les dades d’accidentalitat de trànsit amb víctimes, conservar en bon estat tots els materials cedits i donar a conèixer el servei d’atenció a la víctima i afectats d’accidents de trànsit que presta el Servei Català de Trànsit.

Al llarg dels propers mesos, es concretaran més actuacions, accions i campanyes per a continuar reforçant la seguretat viària al municipi.

Informació publicada el 19 de novembre de 2020