Pancarta 08
Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOT═CIES
L'Ajuntament de Caldes signa un conveni de colĚlaboraciˇ amb el Servei CatalÓ de TrÓnsit per reforšar la seguretat viÓria al municipi
Ambdues administracions es comprometen a treballar conjuntament per a reduir la sinistralitat a les vies urbanes del municipi i promoure accions de sensibilitzaciˇ ciutadana

Servei CatalÓ de TrÓnsitAmb l’objectiu de millorar la mobilitat al municipi i conscienciar la ciutadania en seguretat viÓria, l’alcaldessa Rosa Pou, en representaciˇ de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, i el director del Servei CatalÓ de TrÓnsit, Juli Gendrau, han signat un nou conveni de colĚlaboraciˇ. A travÚs d’aquest acord, les dues administracions posaran el focus en reduir els accidents de trÓnsit a les vies urbanes, ja que, segons els darrers estudis del Servei CatalÓ de TrÓnsit, mÚs del 50% de les vÝctimes per accidents de trÓnsit es produeixen en aquestes carreteres. “Els estudis ens mostren una realitat cruenta que demana accions concretes per a erradicar la sinistralitat a les carreteres. Conjuntament amb el Servei CatalÓ de TrÓnsit, volem fer-hi front i reduir aquestes xifres”, explica el regidor de Governaciˇ, Joan Barˇ. AixÝ mateix, l’Ajuntament i el Servei CatalÓ de TrÓnsit cooperaran per a crear una nova cultura de conducciˇ, circulaciˇ i mobilitat.

El nou acord de colĚlaboraciˇ estableix un seguit d’accions concretes com la cessiˇ d’un cinem˛metre, un etil˛metre i un kit de detecciˇ de substÓncies estupefaents a la Policia Local de Caldes per a millorar la vigilÓncia dels excessos de velocitat i el control dels nivells d’alcoholŔmia i consum de drogues dels conductors i conductores en les travesseres i vies urbanes del municipi; i la dinamitzaciˇ d’activitats educatives als centres escolars per a fomentar la mobilitat segura.

A mÚs, en termes generals, el Servei CatalÓ de TrÓnsit es compromet a donar assistŔncia tŔcnica a l’Ajuntament i a la Policia Local, aixÝ com a planificar les directrius dels agents locals en matŔria de seguretat viÓria en l’Ómbit urbÓ, cedir materials i facilitar informaciˇ sobre l’accidentalitat urbana al municipi. Per la seva part, l’Ajuntament es compromet a comunicar les dades d’accidentalitat de trÓnsit amb vÝctimes, conservar en bon estat tots els materials cedits i donar a conŔixer el servei d’atenciˇ a la vÝctima i afectats d’accidents de trÓnsit que presta el Servei CatalÓ de TrÓnsit.

Al llarg dels propers mesos, es concretaran mÚs actuacions, accions i campanyes per a continuar reforšant la seguretat viÓria al municipi.

Informaciˇ publicada el 19 de novembre de 2020Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaša de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05