Ajuntament de
Caldes d'Estrac
La població caldenca disposa de la deixalleria mòbil, que s'instal·la els diumenges al matí a l'Esplanada de Can Muntanyà, i de la deixalleria mancomunada a Sant Andreu de Llavaneres

DeixalleriaEl passat mes de gener es van aprovar les bonificacions de la taxa d’escombraries d’aquest 2021 per a totes les llars que van fer ús de la deixalleria mancomunada a Sant Andreu de Llavaneres o de la deixalleria mòbil de Caldes d’Estrac. En aquest sentit, més d’un centenar de veïns i veïnes es beneficiaran d’algun tipus de descompte en la taxa de la brossa d’enguany.

En concret, 70 veïns rebran una bonificació del 5% de la quota íntegra de la taxa per utilitzar, durant l’any passat, de 6 a 10 vegades els serveis de les deixalleries; 28 veïns rebran un descompte del 10% per fer-ho entre 11 i 15 cops; 6 veïns rebran una bonificació del 15% per emprar de 16 a 20 vegades els serveis de les deixalleries; i per últim, 18 veïns rebran un descompte del 25% per fer-ho més de 21 cops. Segons l’ordenança fiscal número 22, la bonificació varia en funció de la utilització que s’hagi fet dels serveis de les deixalleries i estableix que com més vegades s’utilitza major ha de ser el descompte en la taxa d’escombraries.

Per tal de facilitar el reciclatge al municipi, els caldencs i les caldenques disposen dels serveis de la deixalleria mòbil tots els diumenges, de 10 a 14 hores, a l’Esplanada de Can Muntanyà. Així mateix, poden apropar-se a la deixalleria mancomunada entre Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt i dipositar els residus que no es poden llençar als contenidors del sistema de recollida municipal. Aquesta es troba al carrer de la Indústria, 36, a Sant Andreu de Llavaneres i obre de dimarts a dissabte, de 9 a 13 hores i de 17 a 20 hores i els diumenges de 9 a 14 hores. La deixalleria mancomunada és una instal·lació tancada i vigilada, de manera que no s'hi poden realitzar abocaments incontrolats. Els usuaris disposen d'una oficina de recepció on, a més de dur un registre dels residus que entren, s'informa d'on cal dipositar-los. Posteriorment, aquests residus són transportats a gestors autoritzats per al seu correcte reciclatge.

Per a poder fer ús de la deixalleria i beneficiar-se de les bonificacions de la taxa d’escombraries, cal tenir la targeta d’usuari de la Deixalleria Les 3 Viles. Les persones interessades la poden sol·licitar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, trucant al telèfon 93 791 00 05 o enviant un correu electrònic a oac@caldetes.cat.

Informació publicada el 4 de març de 2021