Pancarta 07
Pancarta 02
Pancarta 08
Pancarta 01
Ajuntament
Municipi
Seu electronica
Turisme
NOTíCIES
Reciclar bonifica la taxa d'escombraries
La població caldenca disposa de la deixalleria mòbil, que s'instal·la els diumenges al matí a l'Esplanada de Can Muntanyà, i de la deixalleria mancomunada a Sant Andreu de Llavaneres

DeixalleriaEl passat mes de gener es van aprovar les bonificacions de la taxa d’escombraries d’aquest 2021 per a totes les llars que van fer ús de la deixalleria mancomunada a Sant Andreu de Llavaneres o de la deixalleria mòbil de Caldes d’Estrac. En aquest sentit, més d’un centenar de veïns i veïnes es beneficiaran d’algun tipus de descompte en la taxa de la brossa d’enguany.

En concret, 70 veïns rebran una bonificació del 5% de la quota íntegra de la taxa per utilitzar, durant l’any passat, de 6 a 10 vegades els serveis de les deixalleries; 28 veïns rebran un descompte del 10% per fer-ho entre 11 i 15 cops; 6 veïns rebran una bonificació del 15% per emprar de 16 a 20 vegades els serveis de les deixalleries; i per últim, 18 veïns rebran un descompte del 25% per fer-ho més de 21 cops. Segons l’ordenança fiscal número 22, la bonificació varia en funció de la utilització que s’hagi fet dels serveis de les deixalleries i estableix que com més vegades s’utilitza major ha de ser el descompte en la taxa d’escombraries.

Per tal de facilitar el reciclatge al municipi, els caldencs i les caldenques disposen dels serveis de la deixalleria mòbil tots els diumenges, de 10 a 14 hores, a l’Esplanada de Can Muntanyà. Així mateix, poden apropar-se a la deixalleria mancomunada entre Caldes d’Estrac, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt i dipositar els residus que no es poden llençar als contenidors del sistema de recollida municipal. Aquesta es troba al carrer de la Indústria, 36, a Sant Andreu de Llavaneres i obre de dimarts a dissabte, de 9 a 13 hores i de 17 a 20 hores i els diumenges de 9 a 14 hores. La deixalleria mancomunada és una instal·lació tancada i vigilada, de manera que no s'hi poden realitzar abocaments incontrolats. Els usuaris disposen d'una oficina de recepció on, a més de dur un registre dels residus que entren, s'informa d'on cal dipositar-los. Posteriorment, aquests residus són transportats a gestors autoritzats per al seu correcte reciclatge.

Per a poder fer ús de la deixalleria i beneficiar-se de les bonificacions de la taxa d’escombraries, cal tenir la targeta d’usuari de la Deixalleria Les 3 Viles. Les persones interessades la poden sol·licitar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de l’Ajuntament, trucant al telèfon 93 791 00 05 o enviant un correu electrònic a oac@caldetes.cat.

Informació publicada el 4 de març de 2021Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter

AJUNTAMENT DE CALDES D'ESTRAC
Plaça de la Vila s/n | 08393 Caldes d'Estrac | 93 791 00 05