Ajuntament de
Caldes d'Estrac
En el marc del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, l'Àrea de Dona i Polítiques d'Igualtat comparteix alguns recursos per combatre discriminacions, injustícies i violències envers les persones per la seva identitat de gènere o orientació sexual

LGTBI 1El 17 de maig de 1990, l’Assemblea General de l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat femenina i masculina de la llista de malalties mentals. En record d’aquest fet, es va adoptar el 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la Bifòbia i la Transfòbia. L’Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac, juntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, altres ajuntaments i institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats, s’adhereix a aquesta jornada que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o orientació sexual i afectiva.

Durant uns dies, el balcó de l’Ajuntament de Caldes d'Estrac estarà guarnit amb la bandera LGTBI i la façana estarà il·luminada amb els respectius colors de l’Arc de Sant Martí, utilitzat com a símbol de l'orgull lèsbic, gai, trans, bisexual i intersexual des de la dècada del 1970.

LGTBI 2Actualment, Catalunya disposa de la llei 11/2014 per a garantir els drets LGBTI i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. L’objectiu és desenvolupar i garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals i evitar-los situacions de discriminació i violència, per a assegurar que a Catalunya es pugui viure la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. Més informació aquí.

També, el Maresme disposa d’un SAI, ubicat a Mataró, que té la finalitat de protegir la integritat, la dignitat i la llibertat de totes les persones, d’acord amb els drets fonamentals i els drets humans universals. Adreçat a lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersexuals, queer, pansexuals, asexuals, el SAI Maresme ofereix:

  • Informació i assessorament legal a les persones que pateixen o hagin patit algun tipus de discriminació per la seva identitat de gènere o orientació sexual i afectiva.
  • Informació i assessorament psicològic sobre la diversitat sexual a persones i familiars.
  • Accions de prevenció i sensibilització.
  • Tramitació de les demandes administratives per LGBTI.

Les persones interessades poden contactar amb el SAI Maresme en el telèfon 93 741 16 22 o a través del correu electrònic sai.lgbti@ccmaresme.cat. L’horari d’atenció al públic és els dilluns, dimecres, dijous i divendres de 9 a 15 hores i els dimarts de 9 a 14.30 hores i de 16.30 a 19 hores.

Així mateix, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya ha posat en marxa un nou servei d’acompanyament, orientació i inserció laboral específic i personalitzat per a persones trans a través de les seves Oficines de Treball. Les persones trans podran ser ateses per qualsevol Oficina de Treball que compti amb un dispositiu d’atenció trans amb independència del seu domicili.

Per últim, l’Àrea de Dona i Polítiques d’Igualtat comparteix un seguit de recursos relacionats amb el Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la Bifòbia i la Transfòbia:

Informació publicada el 17 de maig de 2021